• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • APIA, ANSVSA, ANF și ANZ – controale la fermierii care au cerut subvenții!

  Roxana Dobre -

  Instituții care au dreptul să controleze fermierii care au cerut subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Pentru campania de cereri din acest an, verificările trebuie încheiate până pe 15 octombrie, anunță APIA printr-un comunicat de presă remis publicației noastre.

  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) că în această perioadă inspectorii APIA și cei ai instituțiilor de specialitate delegate desfășoară controlul la fața locului pentru cererile eșantionate în acest scop, în conformitate cu calendarul stabilit prin Ordinul MADR nr. 131/15.05.2020 pentru modificarea art. 1 din Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 66/2020 privind stabilirea modalității de coordonare a implementării schemelor de plăți directe și a ajutoarelor naționale tranzitorii care se aplică în agricultură, la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

  Controalele se vor finaliza până pe 15 octombrie

  ”Din cauza condițiilor determinate de răspândirea pandemiei Covid-19, perioadele de depunere a cererilor de plată, precum și a activităților subsecvente acestora, au fost decalate, însă termenul de finalizare a controalelor pe teren este de cel târziu până la data de 15 octombrie, cu excepția controalelor pentru cerințele/obligațiile specifice, care se vor efectua în iarnă sau în primăvara anului următor”, precizează APIA.

  Agenția de plăți reamintește fermierilor că, în afara controalelor efectuate de inspectorii instituției, următoarele instituții efectuează controale specifice, astfel:

  -Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) – efectuează controalele pentru cerințele legale în materie de gestionare în domeniile ”identificarea și înregistrarea animalelor” (SMR 4-8), ”Sănătatea publică, sănătatea animalelor şi sănătatea plantelor” (SMR 4, 5 și 9) și ”bunăstarea animalelor” (SMR 11-13), precum și controalele specifice pentru Măsura 14 – Bunăstarea animalelor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020;
  -Autoritatea Naţională Fitosanitară (ANF) – efectuează controalele pentru verificarea standardului SMR10 – Introducerea pe piață a produselor de protecție a plantelor;
  -Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) – efectuează controalele privind verificarea respectării de către fermieri a condițiilor privind ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine și sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, precum și controalele specifice pentru pachetul 8 – Creșterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon – din cadrul Măsurii 10.

  APIA mai precizează că efectuarea controlului pe teren reprezintă o cerință obligatorie impusă de legislația comunitară și o etapă premergătoare efectuării plăților finale.

  ”Totodată, subliniem faptul că orice fermier care solicită sprijin financiar din fonduri europene si naționale trebuie să respecte normele de ecoconditionalitate pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatației, indiferent de mărimea lor. Respectarea ecocondiționalității este obligatorie inclusiv pe parcelele nesolicitate la plată și pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producției”, mai anunță APIA.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  În lucru! Fond mutual public-privat: procent din subvenții pentru a interveni în caz de catastrofe! Bulgaria a cerut menținerea ANT cu 2018 ca nou an de referință pentru plata subvențiilor! Ordin de ministru – ÎN VIGOARE pentru terenurile care primesc subvenții de la APIA!

  Ultimele știri

  Fermierii care fac bani din paie. Cum funcționează parteneriatul cu fabrica Clariant care le eliberează terenurile după recoltare! Mesaj ferm de la Bruxelles privind subvențiile fermierilor: Nu purtăm negocieri în secret cu statele membre! Bayer a deschis perioada de trimitere a aplicațiilor pentru Grants4Ag! Sprijin financiar pentru abordări noi în cercetarea culturilor

  Căutare în articole