• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tratamentul corect al semințelor de cereale. Soluțiile INNVIGO AGRO pentru a evita pierderi de producție sau întoarcerea culturii!

    agrointeligenta.ro -

    Startul unei culturi reușite de cereale începe întotdeauna prin alegerea unei varietăți de semințe cu o calitate genetică superioară și cu potențial ridicat de producție, adaptată zonei de cultură unde va fi însămânțată. Este cunoscut faptul că rotația culturilor de cereale în asolament cu prășitoare sau plante tehnice este un factor care întrerupe dezvoltarea unor agenți patogeni transmisibili prin sol, resturi vegetale sau sămânță.

    Monocultura, sau cultivarea după plante premergătoare înrudite botanic poate determina apariția unor boli transmisibile de patogeni comuni cum ar  fi mucegaiuri de zăpadă, înnegrirea bazei tulpinii, putregaiuri, fusarioza, făinarea, mălura sau tăciunele. Lipsa sau tratamentul cu produse fungicide sau insecto- fungicide ineficiente poate duce la daune în cultura nou înființată, cu consecințe asupra diminuării producției sau chiar întoarcerea culturii.

    Pentru combaterea unui spectru larg de patogeni transmiși prin sămânță și sol specialiștii companiei INNVIGO AGRO pentru campania agricolă de toamnă 2020 vin în întâmpinarea fermierilor cu 2 fungicide pentru tratarea semințelor de cereale, usor de aplicat care combat eficient un spectru larg de boli și care astfel îi completează soluțiile tehnologice la cereale.

    Fungicidul Triter 050 FS – tratament sămânță pentru cereale păioase 

    Triter 050 FS este un fungicid sub forma unui suspensie lichidă pentru tratarea semințelor, cu acțiune sistemică. Este destinat tratării semințelor cu mașinile de tratat semințe adaptate aplicării cu produse lichide. Triter 050 FS conține substanța activă triticonazol – compus triazol din grupul inhibitori de biosinteză a sterolului – inhibitori ai demetilazei (SB1-DMI) (grupul FRAC 3).

    Combate Mălura comună, (Tilletia caries, Tilletia foetida), Fuzarioză Fusarium spp.), Mucegaiul de zăpadă (Microdochium majus), Tăciunele zburător (Ustilago segetum), Sfâșierea frunzelor (Pyrenophora gramineea), Pătarea reticulară (Pyrenophora teres).

    Doza de utilizare Triter 050 FS este 1 l de produs în amestec cu 7-8 l apă pentru tratarea 1 tonă de sămânță de cereale condiționată. Este recomandat ca în timpul procesului de tratare să se aplice o doza corectă a produsului şi o distribuţie uniformă pe seminţe. Se recomandă aplicarea produsului numai pe seminţele condiţionate (fără insecte, impurităţi ale altor specii, resturi vegetale, resturi de sol, praf în masa de seminţe.

    Fungicidul Trigof, folosit pentru tratarea semințelor de cereale

    Trigof 050 FS este un fungicid sub formă de concentrat lichid omogen, intens roșu, cu efect de contact. Produsul conține substanța activă fludioxonil (un compus din grupul fenil-piroli – Grupul FRAC 12). Ca parte a strategiei împotriva rezistenței la boli se recomandă, printre altele, utilizarea produsului numai la doza recomandată.

    Produsul este destinat tratării cu mașini de tratat semințe, adaptate pentru soluții lichide și suspensii. Obiectivul este tratarea semințelor de cereale împotriva bolilor fungice, în special a celor cauzate de fungi de tipul Fusarium. Tratarea trebuie efectuată în maşinile de tratat semințe, staționare sau mobile, cu tratare continuă în conformitate cu instrucţiunile acestei mașini de tratat semințe.

    Doza de utilizare Trigof 050 FS este 1 l de produs în amestec cu 7-8 l apă pentru tratarea 1 tonă de sământă de cereale condiționată. Este recomandat ca în timpul procesului de tratare să se aplice o doză corectă a produsului şi o distribuţie uniformă pe seminţe. Se recomandă aplicarea produsului numai pe seminţele condiţionate (fără insecte, impurităţi ale altor specii, resturi vegetale, resturi de sol, praf în masa de seminţe).

    INNVIGO AGRO este unul din producătorii de produse de protecția plantelor care prezintă cea mai completă tehnologie de protecție a culturilor de cereale, indiferent de fluctuația evenimentelor meteo sau strategiile pe care fermierul le adoptă în fermă. Soluții complete la costuri corecte!

    Roiban George,
    Director Marketing și Dezvoltare INNVIGO Agro România
    Website: https://ro.innvigo.com
    Telefon: 0374 912 123


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”