• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ELMAS Brașov, lider în industria fabricării echipamentelor de ridicat și manipulat din economia românească!

    Roxana Dobre -

    În urmă cu 30 de ani, 12 asociați puneau bazele companiei ELMAS din Brașov, desfășurând la început activități de service ascensoare. Astăzi, compania brașoveană este lider în industria fabricării echipamentelor de ridicat și manipulat din economia românească. Cu 400 de angajați, o cifră de afaceri de 152,5 milioane lei înregistrată în 2019, opt locații la nivel național și subsidiare în Moldova, Ungaria, Bulgaria, Israel, cu facilități de cercetare și dezvoltare, proiectare, producție, service și divizii de vânzări, ELMAS este o companie cu o dezvoltare dinamică în peisajul economic românesc.

    Portofoliul actual de produse acoperă o mare parte din domeniul instalațiilor de ridicat: stivuitoare, macarale industriale, ascensoare, platforme pentru materiale, sisteme de parcare auto, sisteme de depozitare și utilaje forestiere.

    Producție ascensoare personalizate

    Sunt fabricate la Brașov o gamă completă de ascensoare pentru persoane, lifturi pentru materiale și ascensoare auto echipate cu componente fiabile, care asigură o durată îndelungată de funcționare. De la comenzi în cabină sau de palier cu funcții capacitive, cabine integral panoramice, motoare electrice performante până la panouri de comandă cu funcții programabile și software ELMAS sau sisteme de monitorizare de la distanță a ascensoarele (SED), s-a dezvoltat o vastă paletă de ascensoare adaptate conform aplicației clientului.

    În acest moment, compania brașoveană este singurul producător autohton de ascensoare, care oferă soluții 100% personalizate și exclusive. Experiența acumulată, calitea produselor și inovația sunt recunoscute și la nivel mondial, compania ELMAS fiind singura din Europa de Est care a câștigat doi ani consecutivi (2019, 2020), concursul mondial “Project of the Year” organizat de “Elevator World” SUA, la categoria “Lifturi cu scop special”.  Premiul din 2019 a fost câștigat cu proiectul Ascensorul STONE, livrat și montat la Castelul Bran. Liftul unicat are în componență o cabina panoramică echipată cu monitoare multimedia, un termen  de garanție de 25 de ani de funcționare zilnică și deține un record deosebit: efectuează cea mai lungă cursă avizată din România, de 31,5 metri, între cele două stații, cea de pornire și cea de sosire.

    De asemenea, liftul este prevăzut cu senzori pentru detectarea seismelor, senzori de fum, temperatură, umiditate, dar și senzori de detectare a gazelor. Proiectul desemnat câștigător în 2020, este ascensorul MEGA ELEVATOR livrat și montat în Tel Aviv, Israel. Ascensorul fabricat de Elmas este unic  prin dimensiunile sale și dispozitivele speciale de siguranță integrate.  Acesta poate transporta pe verticala 6.000 kg, având 3 stații, cabină cu finisaj inox, cursa de deplasare de 11 metri și o viteză de 0,38 m/s.

    Refabricare stivuitoare

    Prin adoptarea conceputului de economie circulară, ELMAS a investit și în dezvoltarea unei linii de refabricare stivuitoare. În acest mod sunt reciclate anumite componente de la stivuitoarele vechi și utilizate la producția unor echipamente refabricate.  Acest proces de refabricație se aplică exclusiv stivuitoarelor aflate într-un stadiu avansat de degradare, destinate reciclării, fiind nevandabile, cu durata de viață expirată, indiferent dacă sunt preluate de la client, răscumparate sau în sistem de buy back.

    Stivuitoarele refabricate se livrează cu o documentație nouă conform EC 42/2006 și cu indicatorul de bord la ”zero” ore de funcționare.  Produsele rezultate în urma procesului de refabricare sunt destinate vânzării sau închirierii.  Linia de refabricare stivuitoare are o suprafață totală de 1080 mp, fiind inaugurată în 2016, în urma unei investiții de 700.000 de euro. Acest proces de refabricare conduce la o economie de resurse și materii prime având un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

    Producție macarale industriale și structuri metalice

    De la începutul anului 2005 sunt fabricate la Brașov o gamă diversificată de macarale industriale monogrindă, bigrindă sau portal, adaptate diferitelor aplicații industriale sau comerciale care presupun creșterea productivității în cadrul fluxului de materiale. ELMAS produce și livrează poduri rulante sistem Demag pentru sarcini între 1,6 și 300 tone, cu ecartamente între 6 și 40 de metri, la înalte standarde de calitate.

    Din 2014, ELMAS și-a dezvoltat capacitatea de producție, investind peste 5 milioane de euro într-o fabrică și în dotări cu tehnologii moderne din domeniul producției de structuri metalice și macarale industriale.

    Specializată  în industria instalațiilor de ridicat, compania ELMAS din Brașov a semnat recent un contract cu un beneficiar european pentru care va produce două macarale industriale pentru 150 și respectiv 360 tone. ELMAS va proiecta, fabrica și monta cele două macarale care vor fi utilizate în sectorul producției de energie hidroelectrică. Fiecare produs ELMAS fabricat la Brașov este oferit clienților împreună cu un pachet complet de servicii: consultanță tehnică, proiectare specializată, documentații tehnice complete, montaj, service cu acoperire națională și în afara țării, lucrări de întreținere și revizie, piese de schimb exclusiv originale, service call center 24 h/7 zile.

    Centrul de dezvoltare și inovare
    Anul acesta, compania brașoveană va finaliza investiția de aprox. 1 milion de euro într-un centru de dezvoltare și inovare. Scopul acestui centru este de a desfășura diferite activități de dezvoltare și inovare în domeniul instalațiilor de ridicat, pentru a crea produse competitive cu un nivel tehnologic ridicat.

    În cadrul centrului funcționează și un Laborator de Încercări, care realizează diferite examinări și teste pe parcursul procesului de producție a macaralelor industriale, ascensoarelor sau refabricarea stivuitoarelor, care conduc astfel la furnizarea pe piață a unor produse competitive.

    Laboratorul de Încercări este acreditat RENAR și autorizat ISCIR pentru efectuarea de încercări nedistructive, spectrochimice, mecanice și metalografice.


    Te-ar mai putea interesa

    Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!