• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ajutor COVID-19 și pentru legumicultură! Cuantumul subvențiilor – maxim 7.000 de euro/fermă!

  Angelica Lefter -

  Legumicultura este între sectoarele care va beneficia de subvenții de tip ajutor pentru compensarea pierderilor cauzate de pandemia COVID-19. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, promite scheme de ajutor din bani europeni și pentru legumicultori și cei pentru care activează în sectoarele pomicol și vitivinicol. Fiind din fonduri europene, aceste măsuri de sprijin vor fi plafonate la 7.000 de euro pe exploatație.

  Prezent vineri – 28 august, într-o vizită oficială în județul Iași și pentru o întâlnire cu fermierii, șeful de la Agricultură a făcut câteva precizări despre despăgubirile ce le-ar reveni fermierilor în urma secetei pedologice și a evoluției pandemiei de COVID-19 și în câteva sectoare, de care părea că s-a uitat.

  ”Pentru legumicultori, pentru că în ultima perioadă am fost întrebați și ni s-au adus documente justificative privind pierderi și din acest sector, pentru legumicultori, pentru cei care activează în pomicultură, în viticultură, colegii mei, la Minister, lucrează la niște scheme de sprijin care vor fi tot din bani europeni, când vom definitiva acele scheme vă vom comunica exact care este cuantumul pentru fiecare sector în parte, dar și sumele de bani. Asta în ceea ce privește despăgubirile privind seceta, dar și evoluția pandemiei”, a explicat Adrian Oros.

  Ministrul Agriculturii a punctat că dacă până acum a discutat în repetate rânduri despre secetă și despre sectorul zootehnic unde sunt lucruri certe și unde banii au fost identificați și actele normative au trecut fie ca ordonanță de urgență, hotărâre de Guvern sau au fost comunicate Comisiei ca Măsuri temporare de ajutor, acum este vremea să pună accent și pe sectoarele unde încă nu au fost repartizate ajutoare, dar în care vor fi luate măsuri cât mai rapide.

  ”Pregătim măsuri pe banii pe care îi mai avem și pe pomicultură, pe viticultură și pentru cei care cultivă arbuști. Nefiind finalizate aceste scheme nu pot să spun mai mult decât că știm că și în sectorul vitivinicol au fost pierderi importante și că încercăm să compensăm aceste pierderi. A fost un an cu atât de multe nevoi și bugetul este așa cum este și am fost nevoiți să repartizăm aceste ajutoare în toate domeniile unde am simțit la un moment dat că lucrurile sunt mai grave”, a mai opinat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

  Amintim că Agrointeligența – AGROINTEL.RO, a mai scris de-a lungul timpului despre nemulțumirile viticultorilor și pomicultorilor legate de sprijinul pentru secetă, care nu era cuprins în niciun act normativ al Ministerului Agriculturii cu referire la despăgubirile pentru secetă și pentru perioada pandemiei. Aceste sectoare au fost profund afectate, iar cei care activează în respectivele domenii au ținut să precizeze că se simt marginalizați și neimportanți pentru oficialități.

  CITIȚI ȘI:  Legumicultor cu pierderi de 95% din cauza COVID-19: ”De noi ați uitat, domnule Oros?”

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Șef APIA: Sumele autorizate la plată – până miercuri în conturile fermierilor afectați de secetă! BANII SUNT ÎN CONTURI! Fermierii care au încasat subvenția integrală pe acest an! APIA ÎNCEPE PLĂȚILE! Adrian Oros: De mâine se virează banii pentru despăgubirile de secetă!

  Ultimele știri

  Guvernul Orban ia în calcul să lanseze Programul ”Rabla” pentru tractoare românești și de import! Interzicerea neonicotinoidelor se vede în câmpurile de rapiță. Ionuț Olteanu: ”Atenție la dăunători și samulastră!” Crescător de vaci: Subvențiile să nu mai stea în ”ștampila” asociațiilor! Se lovește în productivitatea fermelor!

  Căutare în articole