• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ordin de ministru: Mai puține controale pentru subvenția APIA de MAXIM 620 euro/ha!

  Roxana Dobre -

  S-au schimbat regulile pentru fermierii care produc ecologic. Potrivit unui ordin de ministru, nr. 242/2020, publicat în Monitorul Oficial, fermierii care au cerut subvenții pentru agricultura ecologică vor fi limitat controlați din cauza restricțiilor de distanțare socială impuse de pandemia COVID-19.

  ”În contextul restricțiilor de circulație impuse prin măsurile naționale instituite din cauza pandemiei de COVID-19, inspecțiile efectuate în scopul realizării inspecțiilor anuale și al reînnoirii documentelor justificative ale operatorilor din agricultura ecologică pot fi înlocuite cu controale documentare. În cazul operatorilor cu risc scăzut, potrivit constatărilor procedurii de evaluare a riscului a Organismul de control (OC), respectivele controale documentare pot fi efectuate, când este necesar, inclusiv prin orice mijloc disponibil de comunicare la distanță”, se arată în ordinul de ministru.

  Același document mai arată că în ceea ce privește operatorii care își înregistrează activitatea pentru prima dată în sistemul de agricultură ecologică sau care solicită recunoașterea retroactivă a perioadei de conversie, în contextul restricțiilor de circulație impuse prin măsurile naționale instituite din cauza pandemiei de COVID-19, inspecția fizică este efectuată de îndată ce pot fi reluate activitățile de control și certificare, după ridicarea măsurilor naționale legate de pandemia de COVID-19. Până atunci, controalele documentare efectuate în scopul realizării inspecției anuale, al eliberării și reînnoirii documentelor justificative ale operatorilor din agricultura ecologică și al recunoașterii retroactive pot fi efectuate, când este necesar, inclusiv prin orice mijloc disponibil de comunicare la distanță.

  ”Numărul eșantioanelor care trebuie prelevate și analizate de OC corespunde unui procentaj de cel puțin 2% din numărul de operatori pe care OC îi controlează”, se mai arată în ordinul publicat în Monitorul Oficial.

  Reamintim că fermierii care produc ecologic pot accesa sprijinul prin măsura 11 Agricultura ecologică care este acordat în două direcţii: conversia la metodele de agricultură ecologică şi menţinerea practicilor de agricultură ecologică. Prin urmare sunt implementate două sub-măsuri:

  Beneficiarii plăţilor compensatorii din cadrul M.11 Agricultură Ecologică sunt fermierii activi care utilizează terenuri agricole și sunt înregistraţi în sistemul de agricultură ecologică.

  Plata compensatorie este plătită anual, ca sumă fixă pe unitatea de suprafaţă (ha), fiind acordată în urma asumării unor angajamente voluntare:

  Valorile plăţilor compensatorii sunt următoarele:

  Submăsura 11.1 – Sprijin pentru conversia la metodele de agricultură ecologică:

  Submăsura 11.2 – Sprijin pentru menţinerea practicilor de agricultură ecologică:

  Suprafața minimă eligibilă pentru agricultura ecologică este de 1 ha, iar parcelele eligibile au dimensiunea minimă de 0,3 ha (în cazurile prevăzute de condiţiile specifice schemei unice de plată pe suprafaţă, în cazul anumitor tipuri de culturi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 ha – pentru vii, livezi, arbuști fructiferi, hamei, pepiniere pomicole și viticole, sere și solarii).

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Bulgaria a cerut menținerea ANT cu 2018 ca nou an de referință pentru plata subvențiilor! În lucru! Fond mutual public-privat: procent din subvenții pentru a interveni în caz de catastrofe! Doi bărbaţi au semănat canabis pe 6 hectare. Cultura depistată era în plină recoltă cu zilieri angajaţi!

  Ultimele știri

  ÎN VIGOARE! Guvernul a emis NORMELE după care tinerii fermieri primesc până la 50 ha! Fraudă de 1 milion lei la subvenția pe pășune! Primar, viceprimar și președinți de asociații – în judecată! Guvernul a aprobat banii pentru trei scheme plătite de APIA!

  Căutare în articole