• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermă de 6.500 de hectare din România, cumpărată de doi afaceriști turci cu 23,5 milioane de euro!

    Ramona Dascălu -

    Fermă din România, cumpărată de doi investitori turci! Proprietarul proiectului office Hyperion Towers din Bucureşti, TC Capital, a cumpărat o fermă de 6.550 hectare de cereale și semințe oleaginoase situată în Buziaș, județul Timiș cu 23,5 milioane de euro. Proprietatea a fost cumpărată de la Gespie SAS, o companie franceză, iar această tranzacție consolidează poziția TC Capital în sectorul agricol românesc, unde compania deține deja, prin KC Agro, gestionată de oamenii de afaceri turci Ali Çapa și Ertugrul Karaevli, alte două ferme situate în județele Buzău și Brăila, cu o suprafață totală de aproximativ 2.900 de hectare.

    Ferma proaspăt cumpărată exploatează aproximativ 6.550 ha de teren arabil, iar reprezentanții TC Capital intenționează să diversifice operațiunile în activități agricole intensive, cu valoare adăugată mare, cum ar fi plantațiile de afini și aluni, precum și în producția extensivă de cereale și semințe oleaginoase.

    ”Odată cu achiziționarea acestei noi ferme, suprafața exploatată de KC Agro a ajuns la aproape 10.000 de hectare, ceea ce ne face un jucător agricol notabil în România. Operațiunile noastre sunt acum distribuite în diferite zone geografice, ceea ce facilitează gestionarea riscurilor generate de condițiile meteorologice. Cu acest nou proiect, urmărim, de asemenea, diversificarea mixului nostru de produse. Pe lângă producția convențională de cereale și semințe oleaginoase, dorim să ne extindem și pe segmentul de produse cu valoare adăugată și cu un randament ridicat, cum ar fi producția ecologică de boabe și semințe oleaginoase și activități agricole intensive, și anume dezvoltarea livezilor în noua noastră fermă de lângă Timișoara”, a declarat Ali Çapa, CEO al TC Capital și Managing Partner al KC Agro, potrivit economica.net.

    Printre principalele avantaje ale acestei proprietăți se numără un bun istoric al precipitațiilor și un microclimat favorabil, precum și calitatea solului din această zonă și natura compactă a terenului care îl fac perfect pentru culturile care vor crește aici. Alte avantaje constau în faptul că sistemele de irigații parțiale sunt deja instalate, iar clima și solul sunt propice pentru produse cu randament ridicat.

    „Suntem optimiști că această proprietate va fi una profitabilă începând cu primul an de operare. KC Agro, prima noastră investiție în agricultură, a fost un proiect de mare succes în cei 6 ani ai săi, obținând un profit operațional puternic pe tot parcursul. Agricultura, ca sector, este foarte ferită de impactul negativ al crizelor economice, iar performanța și evaluările rămân intacte la impactul crizelor, cum ar fi cea generată de pandemia Covid-19. Nu am văzut până acum efecte ale crizei, manifestându-se în agricultură. Prețul terenurilor agricole a fost în creștere pentru cel de-al 20-lea an consecutiv, iar astfel câștigurile de capital sunt destul de puternice. Aș dori să mulțumesc băncii noastre finanțatoare Libra Internet Bank și consilierilor noștri juridici Dentons pentru sprijinul acordat în această tranzacție „, a încheiat Ali Çapa.

    KC Agro, prima companie de investiții în agricultură a TC Capital, a fost înființată în 2014 de către Ali Capa și Ertugrul Karaevli. Prima achiziție a fost un teren de 1.900 de hectare pentru a efectua operațiuni agricole constând în producția de cereale și semințe oleaginoase în Luciu, județul Buzău. Pentru acest proiect, echipa de management a construit de la zero operațiunile agricole. În 2016, suprafețele operaționale au fost extinse cu 830 de hectare odată cu achiziționarea unei a doua ferme în Ianca, județul Brăila. În prezent, KC Agro operează aproximativ 2.900 de hectare de teren agricol.


    Te-ar mai putea interesa

    Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!