• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Campania Forța Fermierilor – Agricultura în ofensivă: Care vreți să fie prima problemă rezolvată în anul agricol 2020-2021?

    agrointeligenta.ro -

    Grupul Agrointeligența, liderul presei agricole din România după audiența măsurată oficial, anunță demararea unei noi campanii mediatice de consultare și sprijin a fermierilor din România.

    Campania, denumită Forța Fermierilor – Agricultura în ofensivă, are ca scop identificarea tuturor propunerilor pe care fermierii le au către decidenții politici și administrativi astfel încât anul agricol 2020-2021 să se poate desfășura în condiții optime iar greșelile și bâlbâielile autorităților din ultimele luni să nu se mai repete. Campania Forța Fermierilor va fi coordonată direct de către Vlad Macovei, președintele Grupului Agrointeligența.

    „Trebuie să repunem agricultura în ofensivă. Prea multă vreme fermierii au fost în defensivă, este nevoie să ducem lupta în câmp deschis. Poziționarea mea a fost clară de la început: mă lupt pentru drepturile fermierilor, mă implic în mediatizarea tuturor sesizărilor cititorilor Agrointeligența, nu fac blaturi cu cei care conduc Ministerul Agriculturii pentru a nu-i deranja cu chestiuni incomode. Consider că rezultatele celor care conduc, din punct de vedere politic și administrativ, destinele agriculturii sunt mult sub așteptările fermierilor.

    Tocmai de aceea, presiunea mediatică pe care am exercitat-o a fost una importantă, cea mai importantă din presa agricolă, pentru că era singura soluție ca lucrurile să se miște cât de cât. Nu mi-am făcut foarte mulți prieteni în rândul celor din conducerea MADR dar cel mai important este că am rămas alături de publicul meu, care are încredere în mine și care apreciază ce fac, zi de zi, pentru fermieri. Multă lume mă întreabă ce mă mână în luptă, în condițiile în care nu sunt fermier. Ceea ce este important pentru mine este să fiu alături de publicul meu, așa cum spuneam. Pentru un om de media, pentru un lider de opinie pe o anumită zonă, acesta este cel mai important lucru, să fii alături de cei care își pun speranțele în tine pentru că viața lor să fie mai bună. Sau în condițiile acestui an agricol, măcar mai puțin rea.

    Nu mi-am permis niciodată să intru în discuții despre tehnologii agricole, nici despre ce să facă un fermier în ferma lui, nu am de ce să dau lecții într-o zonă care nu este specialitatea mea. Dar știu cum se fac campanii de comunicare pentru interesele fermierilor, știu cum trebuie să se pună presiune publică, știu care este strategia pentru a putea mișca lucrurile în relația cu autoritățile.

    Sunt un purtător de cuvânt al fermierilor și mă strădui ceas de ceas să îmi fac treaba corect, eficient și curajos. Pe mine nu au ce să mă șantajeze sau amenințe cei care conduc vremelnic din punct de vedere politic și administrativ destinele agriculturii. Nu au nici ce să îmi ia, nici ce să îmi dea. Poate doar boii de bicicletă, cum spune românul”, a spus Vlad Macovei, președintele Grupului Agrointeligența.

    Campania „Forța Fermierilor – Agricultura în ofensivă” va debuta săptămâna viitoare cu un larg proces de consultare a fermierilor din toate zonele țării și din toate tipurile de producție agricolă. Echipa Agrointeligența-AGROINTEL.RO va intra în legătură cu toți fermierii interesați să participe la campanie și să comunice care sunt propunerile lor pentru campania agricolă 2020-2021.

    Începând cu luna octombrie, vom anunța care sunt prioritățile pe care fermierii le vor rezolvate de către autorități în cel mai scurt timp și care sunt principalele probleme din agricultură ce trebuie rezolvate urgent. De îndată ce această listă de sesizări ale fermierilor este întocmită, presiunea mediatică marca Agrointeligența pentru îndreptarea lucrurilor va fi vârful campaniei „Forța Fermierilor – Agricultura în ofensivă”. Va fi o luptă pentru drepturile fermierilor, fără doar și poate.

    În zilele următoare vom reveni cu detalii despre desfășurarea consultării cu fermierii și cu modul în care dumneavoastră veți putea intra în contact cu noi pentru a ne transmite propunerile pe care le aveți. Țineți aproape!


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna

    Ultimele știri

    Mutarea unei tufe de trandafir. Perioadă optimă și pași de urmat Vita Angus de Omaha – punctul forte al meniului de la învestirea lui Donald Trump Agrii Practic în sală: inovație și parteneriat pentru o agricultură profitabilă