• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Platforma de loturi demonstrative organizată de compania FMC împreună cu grupul de ferme Almos, în localitatea Dulcești, județul Neamț – începe al treilea an consecutiv

    agrointeligenta.ro -

    Compania FMC România organizează pentru al treilea an consecutiv platforma cu loturi demonstrative din localitatea Dulcești, județul Neamț, împreună cu grupul de firme Almos. În cadrul acestei platformei rapița de toamnă ocupă un loc important. Domnul Alexu Molodoi, director tehnic Almos Agrorom SRL, împreună cu reprezentanții companiei FMC au stabilit tehnologia pe care o aplică acestei culturi astfel încât să controleze eficient buruienile, bolile și dăunătorii care ar putea produce pagube importante sau pot chiar compromite total cultura de rapiță.

    Pentru erbicidarea pre-emergentă au fost alese doua variante: erbicidul Nero®(clomazonă 24 g/l + petoxamid 400 g/l), în doza de 3 l/ha, pentru combaterea buruienilor problemă din zonă, precum Matricaria, Cirsium arvense, Sinapis arvensis, Chonopodium. Cealaltă variantă de erbicidare aleasă a fost: Gajus® (petoxamid 400g/l + picloram 8 g/l), cu aplicare în pre-emergență sau post-emergență timpurie. Prin aplicarea erbicidului pre-emergent, obținem un control eficient încă de începutul perioadei de vegetație, când cultura este sensibilă la concurența buruienilor. La momentul semănatului există umiditate de răsărire în sol și de asemenea sunt așteptate ploi în perioada următoare, astfel că produsele vor avea condiții optime pentru a se reactiva și vor controla astfel și următorul val de buruieni atât monocotiledonate cât și dicotiledonate.

    Dacă până la intrarea în iarnă, vor apărea și alte buruieni la acest lot demonstrativ, se va interveni cu tratamente de corecție în vegetație. Pentru combaterea buruienile graminee sunt pregătite 2 variante de erbicide antigramineice: Targa® Max (quizalofop-p etil) și Fusilade® Max (fluazifop-p butil) , iar pentru combaterea altor buruieni cu frunza lată va fi aplicat erbicidul Salsa®.

    Salsa® controlează un spectru larg de buruieni, cum ar fi: Amaranthus retroflexus, Chenopodium spp, Convolvulus arvensis, Geranium spp, Lamium purpureum, Matricaria inodora, Papaver rhoeas, Soncus arvensis, Stellaria media, inclusiv speciile de buruieni crucifere greu de combătut, cum ar fi: Calepina irregularis, Capsella bursa-pastoris, Descurainia Sophia, Sinapis arvensis, Thlaspi arvense şi Veronica spp.

    Pentru a obține o cultură profitabilă, trebuie să acordam o mare atenție și dăunătorilor care pot apărea în toamnă, precum Viespea rapiței (Athalia rosae) sau puricele negru al cruciferelor (Phyllotreta spp), pentru care FMC recomandă insecticidele Vantex® 60 CS și Karis™ 10 CS. În momentul în care cutura de rapiță se va afla în stadiul de 6-8 frunze, se va aplica un tratament fungicid preventiv cu produsul Riza® 250 EW – 0,5 lt/ha, care are și rol secundar de regulator de creștere.

    Nu trebuie neglijată însă nici partea de nutriție, o altă verigă extrem de importantă în dezvoltarea rapiței, care susţine toate procesele biologice ale plantelor. O fertilizare echilibrată şi adaptată cerinţelor specifice fiecărei faze de dezvoltare, duce la o productivitate optimă şi la obţinerea unor indici de calitate care cresc bonitatea şi preţul recoltei finale. Și pentru această verigă, reprezentanții FMC au pregătite produsele: SeaMaxx®, biostimulator cu extract natural de alge, formulat împreună cu o serie de macro și microelemente și fertilizanții foliari-  Nutrileaf® (tiosulfat de potasiu) , Bo-la® (bor și molibden) sau Rapsin® (combinație unică din elementele bor, mangan, molibden, zinc, azot și sulf), în funcție de necesitățile plantelor de cultură.

    Campania de toamnă este în plin proces de desfășurare în fermele Almos, astfel incât vom reveni în perioada următoare cu detalii despre celelate culturi de toamnă și tratamentele fitosanitare alese, pentru a obține culturi sănătoase și profitabile.

    Întregul portofoliu de produse de protecție și nutriție a plantelor dezvoltat de FMC poate fi găsit pe site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiti și datele de contact ale tuturor reprezentanților de vânzări ai FMC, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Pericol acum la rapiță: putregaiul alb al tulpinilor. Soluția de la Bayer: fungicidul Propulse S-a deschis târgul de animale de la Câmpeni cu o bază de achiziții bovine!