• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Problema cu care se confruntă o treime dintre fermierii francezi: SINGURĂTATEA

    agrointeligenta.ro -

    Patrick Maignan, un fermier cu părul cărunt robust, trăiește singur la ferma sa, înconjurat doar de câmpurile de grâu proaspăt arat dintr-un colț singuratic din nordul Franței. Departe de trasee turistice și fără acoperire la telefonul mobil, el lucrează șapte zile pe săptămână alături de cele 40 de vaci pe care le mulge de două ori pe zi. Uneori, el își întrerupe rutina pentru a lua cursuri de dansuri tradiționale bretone sau pentru a dialoga cu femei pe Internet.

    Divorțat în 1996, Maignan, în vârstă de 51 de ani, își pierduse speranța de a-și mai găsi o parteneră de viață. „Atunci când femeile aflau că sunt fermier, fugeau de mine”, se plânge crescătorul de vaci.Recent, Maignan a întâlnit-o pe Claire Chollet, un director în vârstă de 49 de ani, cu care a intrat în dialog pe atraverschamps.com, sau „acrossthefields.com,” un site de dating online, rezervat fermierilor.

    Singurătatea vieții în agricultură este o problemă majoră pentru Franța, ai cărei locuitori apreciază munca pe câmp, dar preferă să trăiască în oraș. Atraverschamps.com este unul dintre puținele site-uri de dating online dedicate „oamenilor din mediul rural”, adică fermierilor și altor persoane care locuiesc în mediul rural sau doresc să își găsească sufletul-pereche acolo. Luc Gagnon, cel care a fondat portalul în 2001 spune că numărul utilizatorilor s-a dublat anul trecut, ajungând la 17.287, în timp ce alte site-uri, cum ar fi vachement.fr, au avut o medie de 1.200 de hit-uri pe zi, în ultimul an.

    Cei mai mulți fermieri singuri au între 18 și 35 de ani

    Potrivit Ministerului Agriculturii din Franța, aproximativ 30 la sută din agricultorii de sex masculin au declarat că nu au o relație. Singurătatea este deosebit de acută în rândul fermierilor cu vârste între 18 și 35, în special a crescătorilor de vite, care petrec, în general, mai mult timp în fermă decât alți agricultori.

    Problema se agravează în fiecare an, declară Francois Purseigle, un profesor de agricultură și expert în sociologie rurală. Practic, extinderea site-urilor de dating online umple o nevoie, spune el. „Fermierii francezi au mai multe dificultăți decât alți bărbați în a face față vieții pe cont propriu,”, potrivit lui Purseigle care citează valorile rurale relativ conservatoare, de multe ori profund religioase și atașate tradiționalismului.

    Agricultorii francezi lucrează 54 de ore pe săptămână

    Până la Primul Război Mondial, fermierii francezi erau apreciați ca fiind temelia țării, iar statul proteja familiile din mediul rural Odată cu industrializarea extensivă, fermierii au devenit mai marginalizați, iar profesia lor a ajuns mai puțin atractivă, chiar și cu amplele subvenții franceze și ale Uniunii Europene.

    Potrivit unui raport emis de Ministerul Agriculturii în 2010, fermierii francezi, care reprezintă în prezent mai puțin de 4 la sută din populația activă, au devenit antreprenori, lucrează 54 oră pe săptămână (mai mult decât media națională), iar fermele, deși au crescut, au mai puin angajați și deci, agricultorii au mai puțin timp liber.

    Reuniuni pentru găsirea sufletului-pereche

    O altă abordare are Bruno Montourcy, un fermier din Aveyron, care a fondat agro-dating.fr, un site de dating adresat, de asemenea, celor din mediul rural. În septembrie, în satul său, Montourcy a reunit sute de agricultori de ambele sexe pentru o zi de distracții, cu drumeții, canoe, paintball sau cursuri de gătit. Astfel de evenimente locale sunt un adevărat succes, fiind unele dintre puținele ocazii ca persoanele singure din agricultură să interacționeze și să cunoască oameni noi pentru a începe relații sau prietenii.

    Sursa: deccanherald.com

    Foto: www.tastetradition.co.uk


    Te-ar mai putea interesa

    Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA Fermierii care pierd subvenția APIA de 42,47euro pe hectar Subvențiile care se achită fermierilor până la finalul anului

    Ultimele știri

    Cum se apropie Crăciunul, cum reapar focare de Pesta Porcină Africană! ANCPI: Cadastru gratuit finalizat în 290 de comune. Lista localităților unde lucrările sunt în desfășurare Romsilva vinde direct peste 18.000 de pomi de Crăciun. Prețurile pornesc de la 15 lei