• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pachetele de produse recomandate de INNVIGO AGRO pentru protecția culturii de rapiță adaptate la condițiile din orice situație tehnologică!

    Roxana Dobre -

    O cultură reușită de rapiță începe întotdeauna prin alegerea unei varietăți de semințe cu potențial ridicat de producție, adaptată zonei de cultură unde va fi însămânțată. Un element important este rotația cultivării rapiței în asolament de 3-4 ani cu prășitoare sau plante tehnice. Se recomandă pentru înființarea culturii de rapiță premergătoare orz, grâu, triticale care eliberează terenul devreme, se va evita cultivarea rapiței după plante oleaginoase care dezvoltă patogeni comuni.

    Tratamentul semințelor de rapiță cu fungicide sau insectofungicide este de asemenea o verigă importantă pentru a crește rata de succes a culturii deoarece în perioada germinării și răsăririi tinerelor plante dăunătorii pot distruge cotiledoanele cu consecințe asupra diminuării densității sau chiar întoarcerea culturii. În practică fermierii sunt supuși unor situații care diferă în funcție de zona de cultură, respectiv lipsa umidității la momentul semănatului și în perioada de după răsărire. Pentru a preveni situațiile întâlnite în ferma specialiștii INNVIGO AGRO au pregătit pentru campania de toamnă câteva pachete de produse pentru protecția culturii de rapiță adaptate la condițiile din orice situație tehnologică.


    Recomandările INNVIGO AGRO pentru cultura de rapiță

    În zonele cu umiditate semănate timpuriu în august și început luna septembrie INNVIGO AGRO recomandă aplicarea erbicidelor în preemergență sau postemergență timpurie 1-3 zile după semnat cu produsele din pachetul METAX:

    Pentru combaterea buruienilor: Geranium pusillum (buchet), Stellaria media (răcoină), Chenopodium album (spanac sălbatic), Apera spica-venti (iarbă-vântului), Veronica persica (ventrilică), Matricaria chamomilla (mușețel), Amaranthus retroflexus (știr), Galium aparine (turița), Capsella bursă-pastoris (traistă-ciobanului), Thlaspi arvense (Pungulița), răcovină (Stellaria media), mușețel nemirositor (Matricaria indora), lipicioasă (Galium aparine), albăstrea (Centaurea cyanus), trei frați pătați (Viola arvensis).

    Recomandări pentru zonele cu deficit de apă

    În zonele cu deficit de apă INNVIGO AGRO recomandă  aplicarea erbicidelor în postemergență când tinerele plante  au 4-6 frunze adevarăte iar buruinile sunt în curs  de  răsărire, cu produsele din cele pachete:

    Ce tratamente se recomandă după răsărirea rapiței

    După răsărirea rapiței, pentru o protecția împotriva bolilor precum și pentru prevenirea dezvoltării  excesivă a rapiței în toamna și stimularea  dezvoltării sistemului radicular pentru o bună iernare recomandăm aplicarea pachetului INVISTER.

    Pentru combaterea bolilor: Alternarioza (Alternaria rassicae),Făinarea(Erysiphe cruciferarum), Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans), Putregaiul alb (Pyrenopeziza brassicae). Precum și efect de  regularizare a creșterii aparatului foliar și  dezvoltarea sistemului radicular.

    Pentru combatrea samulastrei de  cereale se va aplica  un erbicide pe  baza de  quasilofo-p-etil BUSTER 100 EC, INVESTO 100 EC în doza 0,4-0,7l/ha sau  fluazifop-p-butil  RENTO 150 EC în doza 0,75l/ha.

    Aplicarea erbicidelor în postemergență se va realiza pe culturi de rapiță aflate în faza de  dezvoltare 4-8 frunze ( BBCH 12-21) în cursul zilei când temperatura  este  peste 8 grade.  Se va  evita aplicare produselor pe culturi  afectate de  stres  hidric, atac de dăunători și boli, când  se  așteaptă înghețuri după  aplicare sau la  temperaturi ridicate 25-27grade. Se poate  adăuga un adjuvant (Adjunkt, Siltop, Pardner,  Oleo 84) pentru  prevenirea  spălării produselor în caz de ploaie  dar și pentru o mai bună  acoperire  și  absorbție  a produselor în plantă. Înaintea  aplicării produselor de  protecție  a plantelor sau fertilizanți foliari citiți cu atenție  eticheta produselor  utilizate la tratament.

    INNVIGO  AGRO este un producător de produse pentru protecția plantelor care prezintă cea mai largă paletă de produse pentru de protecția culturilor de rapiță, indiferent de modificările climatice sau strategiile pe care fermierul le aplică în ferma sa.

    Soluții complete la costuri corecte!
    Innvigo – better chemistry
    George Roiban
    Director Marketing& Dezvoltare


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA