• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un portofoliu ca la carte! Donau Saat oferă genetică de top la hibrizii de porumb!

    agrointeligenta.ro -

    Concurența de pe piața de input-uri din agribusiness este foarte acerbă. Astfel, fiecare companie încearcă să-i covingă pe fermieri cu portofolii complete și cu genetică de top, care să acopere toate condițiile de cultură din țara noastră. La fel face și Donau Saat. Porumbul este cultura pe care pariază foarte mulți fermieri din România, așa că Donau Saat a dezvoltat un portofoliu de hibrizi din toate grupele de maturitate.

    Pirro este cel mai timpuriu hibrid pe care ȋl comercializăm ȋn ţară, din grupa FAO 200, și are rezultate bune în sudul și sud-estul României.

    Caracteristici Pirro

    Danubio, hibrid timpuriu, grupa FAO 260, are o plasticitate ecologică specială și este cultivat în toată Europa, cu rezultate foarte bune si constante. La Donau Saat îl alintăm “Cel mai bun de la Est la Vest”. Este hibridul cel mai cunoscut din portofoliul nostru de porumb.

    Caracteristici Danubio

    Magnato face parte din grupa FAO 270, cu bob sticlos. Particularitatea lui este că bobul are o culoare mai intens portocalie si indici de grişare şi plutire foarte buni.

    Mai departe, ȋn ordinea maturităţilor, hibridul Ribelo face trecerea spre grupa FAO 300, are o adaptabilitate foarte bună la condițiile din România și le oferă fermierilor un știulete foarte bine dezvoltat.

    Ardenno, grupa FAO 320, se remarcă prin pierderea uniformă a apei la maturitate. Este după Danubio, cel mai bine vândut hibrid al nostru.

    Caracteristici Ardenno 

    Introdus recent în portofoliul Donau Saat este hibridul Coronado, FAO 320, cu un știulete lung, cu 14-16 rânduri de boabe, fiecare cu 46-48 de boabe. Astfel, producțiile sunt importante, mai ales că acest hibrid are o rezistență deosebită la secetă și arșiță, dar și o toleranță îmbunătățită la principalele boli. În grupa FAO 350 se află hibridul Arvedo, care vine spre fermieri cu un pachet de toleranța crescută față de principalele boli ale porumbului.

    Artenyo este în al doilea an de vânzări în portofoliul Donau Saat şi ȋnregistrează cel mai mare salt al volumelor distribuite. Face parte din grupa FAO 370 și s-a remarcat prin toleranța crescută la secetă, adaptabilitate foarte bună si rezultate de producție constante.

    Caracteristici Artenyo

    În aceeași grupă de maturitate se află și Silvaner, un hibrid nou, cu un potențial foarte mare de producție.

    Am ajuns și la grupa FAO 400, unde se găsește Multipel, avantajul acestuia fiind plasticitatea ecologică deosebită.

    Caracteristici Multipel

    Corasano, din grupa FAO 490, a înregistat producții de peste 12 tone la hectar. Un hibrid intensiv, care işi atinge potenţialul de producţie ȋn condiţiile aplicării unei tehnologii ca la carte. Acest hibrid a fost însă depășit de AgroKing, cu adevărat “regele producțiilor Donau Saat”. În 2 ani consecutivi s-au obținut producții de peste 15 tone la hectar în platforma din județul Iași, organizată cu Asociația Producătorilor de Porumb din România.

    Ca element special, Donau Saat are în portofoliu și porumb pentru popcorn (floricele). Sunt 4 hibrizi în testare, care sunt atent urmăriți pentru a selecţiona dintre ei pe cei mai bine adaptaţi si performanţi ȋn condiţiile de cultură din ţara noastră.

    Toate seminţele pe care compania Donau Saat le aduce în România se pot găsi pe site-ul oficial al companiei, www.binealegibineculegi.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale