• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Erbicidarea de toamnă la cereale: Soluțiile INNVIGO Agro stopează evoluția buruienilor până în primăvară!

    agrointeligenta.ro -

    Toți fermierii resimt astăzi efectul schimbărilor climatice. Schimbări afectează atât culturile agricole, buruienile, bolile şi dăunatorii, dar și modul de viață al femierilor determinând luarea unor decizii prin care să adapteze tehnologiile agricole la provocările climatice.

    În acest an 2020, am parcurs o primăvară foarte capricioasă, care a debutat cu o vreme extrem de secetoasă în lunile februarie-aprilie, cu diferenţe mari de temperatură între zi şi noapte, cu temperaturi mult sub 0 grade C în unele zone agricole. În zonele  agricole din sud-estul  țării  culturile de cereale au ieșit din iarnă slab dezvoltate, ceea ce a făcut ca lucrările de întreținere, respectiv combaterea buruienilor în primăvară să fie o adevărată provocare pentru fiecare fermier, având ca efect  eficacitatea erbicidelor deoarece culturile de cereale semănate toamna au răsărit în primăvară în valuri în funcție de  precipitații. Drept urmare o serie de buruieni care vegetează încă din toamnă, au răsărit în primăvară creând o concurență acerbă cu plantele de  cultură pentru spațiul de nutriție.

    Adaptarea la  această  situație  înseamnă adoptarea unor soluții de  erbicidare  care să combată buruienile problemă încă din toamnă pentru a creea un areal mai larg pentru nutriția cerealelor. Astfel buruieni precum: iarba vântului, obsiga, ambrozia, veronicile, turiţa, samulastra de rapiţă si de floarea-soarelui, coada vulpii, rocoina, macul, raigras aristat, traista ciobanului, pălămida, (care încep vegetația în toamnă şi își continuă evoluția la temperaturi scăzute în ferestrele iernii şi primăvara devreme), prin aplicarea unor  erbicide din toamnă  cu activitate prelungită la sol pot fi controlate până la recoltarea cerealelor.

    În portofoliul INNVIGO AGRO se găsesc  mai multe  erbicide  cu acțiune lungă care se pot aplica încă din toamnă și stopează  evoluția  buruienilor  menționante.  Specialiștii INNVIGO AGRO recomandă aplicarea  acestor  erbicide  singure  sau  tank mix de 2  erbicide  pentru a lărgi spectrul de  combatre a buruienilor, și care  acționează și asupra buruienilor cu răsărie  eșalonată în primăvară.

    CEVINO 500 SC: Erbicid pre-emergent sau post-emergent pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate din cultura de grâu de toamnă

    Datorită substanței active conținute, flufenacet 500 gr/l, produsul are selectiv pentru planta de cultură și are  o flexibilitate în utilizare, se aplică toamna în premergența  grâului imediat după semănat (BBCH 00 – 09) în doza de 0,24-0,3l/ha, sau ulterior  aplicat în  toamna târzie(BBCH 11-13) aplicat singur, sau  amestec tank mix  cu erbicide care conțin alte substanțe active pentru lărgirea spectrului de control al buruienilor. Astfel, aplicarea în tank-mix împreună cu erbicidul ADIUNKT 500 SC (diflufenican 500 gr/l) în doza de  Cevino 500SC 0,24l/ha + Adiunkt 500 SC 0,2l/ha, asigură un spectru foarte larg de combatere a buruienilor. Cevino 500 SC acționează în principal ca un erbicid de sol  preluat prin  rădăcinile și hipocotilul buruienilor în curs de răsărire. Produsul rămâne activ în sol timp de mai multe săptămâni după tratament având eficacitate prelungită și în stadii de dezvoltare tardive. Eficacitatea produsului este favorizată de umiditatea optimă a solului. Cel mai bun efect  de combatere a buruienilor este obținut prin utilizarea produsului în stadiile timpurii de dezvoltare a buruienilor,  în timpul germinării sau la scurt timp după răsărire.

    ADIUNKT 500 SC: Erbicid post emergent pentru controlul buruienilor dicotiledonate și unele monocotiledonate din culturile de grâu de toamnă și triticale de toamnă

    ADIUNKT 500 SC conține diflufenican 500 gr/l  produs  care  se  aplică  toamna  după răsărirea cerealelor ( BBCH 14-23) până la fenofaza de 3 frunze adevărate  sau în primăvară  timpuriu. Doza de  aplicare este de 0,2-0,3 l/ha  aplicat singur  sau 0,2 l în  amestec cu erbicide pe baza de  flufenacet, metsulfuron, clorsulfuron, florasulam. ADIUNKT 500 SC este preluat în special prin frunze și parţial prin rădăcinile buruienilor. Acţiunea produsului este favorizată de umiditatea optimă a solului. Efectul erbicid optim este obținut prin utilizarea produsului în stadiile timpurii de dezvoltare a buruienilor, adică pe perioada  germinării semințelor de buruieni și  la scurt timp după răsărirea buruienilor.

    GALMET 20 SG: Erbicid sulfonilureic pentru combaterea postemergentă a buruienilor dicotiledonate din culturile de grâu, triticale şi secara de toamnă şi orz de primăvară

    Galmet 20 SG este un erbicid sulfonilureic, selectiv, sistemic, cu aplicare postemergentă în toamnă sau în primăvară  în doză de 0,02-0,03 kg/ha pentru controlul buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale. Acesta este absorbit prin frunze şi rădăcini şi translocat apoi rapid în întreaga plantă unde inhibă diviziunea celulară în vârfurile de creştere a lăstarilor şi rădăcinilor buruienilor sensibile. Creşterea buruienilor este oprită după câteva ore de la aplicarea produsului, iar simptomele vizibile (cloroză, necroză) apar după mai multe zile, iar distrugerea acestora intervine în 2-4 săptămâni. Buruienile mai puţin sensibile şi cele  aflate într-un stadiu de creştere mai avansat, rămân pitice şi nu mai concurează cu plantele de cultură în ceea ce priveşte absorbţia nutrienţilor şi a apei.

    Erbicidarea din toamnă  reduce  concurența dintre  plantele de cultura și buruieni, oferind plantelor de  culturi un areal nutritiv mai mare care duce la dezvoltarea mai viguroasă a plantelor la intrarea în iarnă și  ulterior generează  spor de producție de 10-12 % față de culturile erbicidate primăvara. De asemenea permite o mai bună organizarea vârfurilor de campanie agricole din primăvară când într-un interval scurt de  timp trebuie efecuate însămânțările și întreținerea culturilor prășitoare de primăvară.

    Erbicide care pot fi  aplicate în toamnă pentru cereale, aplicate în tank mix:

    Înaintea  aplicării produselor de  protecția plantelor sau fertilizanți foliari citiți cu atenție  eticheta produselor utilizate la tratament. Produsele erbicide prezentate cu aplicare din toamnă la  cereale  fac parte  din campania de  promovare Innfarm 2020. Pentru informații contactați echipa INNVIGO AGRO.

    INNVIGO AGRO este unul dintre producătorii de produse  de protecția plantelor care prezintă cea mai completă game de produse de protecție a culturilor de cereale, care se adaptează la schimbările climatice și la  strategiile pe care  fermierul le adoptă în ferma sa.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    ADAMA – alertă la culturile de cereale păioase: boli detectate de stațiile meteo, tratament urgent Hibridul de porumb Jumbo 48 de la Rodbun, potrivit pentru siloz și boabe Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție