• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Bucate românești, în meniul cantinei de la Comisia Europeană: Sărmăluțele, ciorbița de perișoare și jumările au fost pe gustul străinilor

    agrointeligenta.ro -

    Ziua națională a României nu a trecut neobservată nici la Bruxelles, mai exact la Comisia Europeană. Producătorii români au oferit vizitatorilor și funcționarilor belgieni cele mai delicioase bucate românești. Străinii au fost impresionați de jumările de casă, de brânza de burduf sau de costița românească. Pentru prima dată, la cantina instituției s-a servit salata noastră de boeuf, salata de vinete, sărmăluțe și ciobița de perișoare.

    Răsfățul culinar în cinstea zilei de 1 Decembrie a avut loc joi, când la Comisia Europeană a fost forfotă mare și activitatea a fost la turație maximă. Astfel, un număr foarte mare de funcționari și de turiști au putut gusta bunătățile pregătite de Zimbria și Angst, în cadrul unui eveniment sprijinit de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.  Așa cum ați ghicit, deja, cel care a planificat totul a fost Dacian Cioloș, comisarul european pentru agricultură.

    La sediul Comisiei Europene din Bruxelles, în clădirea Berlaymont, a mirosit, în premieră, a sărmăluţe şi ciorbă de perișoare, introduse în meniul cantinei, împreună cu salatele de boeuf și vinete sau plăcintele cu brânză și stafide.

    La prânz, s-au servit  mai multe produse tradiționale românești – pastramă ciobănească, jumări de casă, salam de Sibiu, brânză de burduf, cașcaval de Covurlui, piept de rață și costiță țărănească, dar și sucuri naturale de mere și vinuri românești.1454982_668160243214876_235655088_n

    „Mă bucur că putem împărtăși cu colegii de la Bruxelles savoarea României. Ziua națională este un prilej de a ne simți mai aproape, mai uniți, mai români și, în același timp, mai europeni și, de ce nu, este un prilej și pentru Europa sa simtă un pic românește”, a declarat comisarul european Dacian Cioloș.

    Foto: Zimbria/Facebook


    Te-ar mai putea interesa

    Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier Cum sunt păcăliți românii care cumpără brânză din piețe și magazine

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte