• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • “Încălzirea globală” – cel mai mare duşman al cultivatorilor americani de porumb

    agrointeligenta.ro -

    Sau când temperatura bună devine periculoasă pentru productivitate.

    Pentru Statele Unite ale Americii ţara care produce 40% din recolta de porumb la nivel global, factorii care influenţează volatilitatea preţurilor sînt deosebit de importanţi.

    Un recent studiu pe această temă realizat de o echipa mixtă a cercetătorilor din centrele Stanford şi Purdue au identificat încălzirea globală ca fiind pe termen mediu şi lung cel mai important factor care va influenţa volatilitatea preţului porumbului.

    Oricine este implicat în agricultură ştie că “vremea” poate face diferenţa dintre un “an bun” şi un “an rău” preţul porumbului urcând sau crescând pe piaţă în funcţie de cum aceasta va influenţa recoltă.

    Încălzirea globală este un fenomen mult mai complex decât simplele fluctuaţii ale stării vremii chiar dacă acestea se pot referi uneori chiar şi la fenomene extreme precum seceta, inundaţiile sau îngheţul. Este vorba despre o schimbare profundă a condiţiilor de climă care modifică toţi parametri impunând definirea unei noi “normalităţi” care poate face ca ceea ce pînă nu demult era considerat extrem să devină obişnuit.

    Iniţial cercetătorii nu au fost prea convinşi să acorde încălzirii globale un rol important în influenţarea fluctuaţiilor preţului porumbului. “Iniţial nu m-am crezut că putem lua în considerare climatul drept unul dintre cei mai importanţi factori” le-a declarat celor de la ClimateCentral.org, Noah Diffenbaugh, unul dintre participanţii la studiu “pentru cei treizeci de ani luaţi în calcul creşterea medie de 1 grad Celsius faţă de ceea ce avem în prezent. Astfel în acest interval de timp factori legaţi de politicile socio-economice (Renewable Fuel Standard este un set de reglementari care impune utilizarea unei părţi din recolta de porumb în scopul producerii de ethanol) puteau fi luaţi în considerare ca fiind mai importanţi în influenţarea volatilităţii preţurilor”. Creşterea temperaturii medii chiar şi cu 1 grad Celsius, îşi continua Diffenbaugh raţionamentul, determină însă multiplicarea evenimentelor extreme – inclusiv a valurilor de căldură excesivă. “Temperaturile în creştere aduc recolte mai bune, dar numai pînă la un punct. Dacă mercurul termometrului urcă prea sus randamentele scad” spune acesta. Ori, datorită acestei simple creşteri a temperaturii medii cu doar 1 grad Celsius “în următoarele trei decenii”, încheie Diffenbaugh, “episoadele de căldură excesivă în perioada perioadei de coacere vor fi mai dese şi astfel vom avea mai mulţi ani răi”
    O soluţie avansată de cercetători pentru a depăşi impactul schimbării climatice asupra culturilor de porumb din Statele Unite ar fi mutarea zonei principale de cultură spre nord, spre graniţa cu Canada.


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Ferme agricole închise de Garda de Mediu! Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Ploi și vreme rece la final de aprilie. Când se schimbă temperaturile