Patru soiuri de soia recomandate de Donau Saat pentru fermele din România!
Angelica Lefter -Soia este o cultură extraordinară, care le oferă fermierilor o mulțime de variante de valorificare. Poate fi folosită în industria alimentară, dar și în zootehnie. Mai mult, uleiul de soia se poate utiliza pentru a se face vopseluri, mase plastice sau săpunuri. Donau Saat a adus în România un portofoliu de soiuri de soia care acoperă toată gama de maturități.
Cel mai bine vândut soi de soia din catalogul Donau Saat este Livius, din grupa 000, timpuriu, care se laudă cu un potențial bun de producție. În Brăila, de exemplu, a înregistrat producții de 4.200 de kilograme pe hectar.
Caracteristici LIVIUS
- Vigoare foarte bună după răsărire
- Rezistență bună la scuturare
- Conținut în proteină: 42,3%
- Conținut de grăsimi: 21,4%
- Distanța optimă între rânduri: 15-24 cm
Bettina este un soi de soia din grupa de maturitate 00, care se potrivește de minune în Podișul Transilvaniei. ”Îl recomandăm a fi semănat la o densitate puțin mai mare, adică undeva la 60-65 de boabe / mp. Este un soi cu o toleranță bună la scuturare și cu o constanță în producțiile obținute”, a declarat Alina Volintiru, Director de marketing și vânzări la Donau Saat România.
Din aceeași grupă de maturitate face parte și Altona, care se pretează condițiilor de cultură din vestul și sud-vestul țării. Este cunoscut pentru producțiile sale constante, de peste 3 tone la hectar. Soiul Picor aparține de grupa 0 de maturitate și are o rezistență genetică la sclerotinia, lucru foarte important pentru fermieri, mai ales în ultimii ani.
CARACTERISTICI PICOR
- Vigoare bună după răsărire
- Rezistență bună la cădere
- Conținut în proteină: 41,1%
- Conținut de grăsimi: 21,6%
- Distanța optimă între rânduri: 15-24 cm
Tot portofoliul de produse Donau Saat poate fi găsit pe site-ul oficial al companiei, www.donausaat.com, acolo unde se află și lista cu datele de contact ale tuturor reprezentanților de vânzări.