• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Scandal în Asociația Ciobanilor! Președintele Dan Petrescu, la un pas să fie ”executat” în organizație de Ghiță Ciobanul!

    Ramona Dascălu -

    Acuzații de jocuri murdare în cadrul Asociației Profesionale a Ciobanilor! După ce astăzi, vineri – 16 octombrie, ministrul Agriculturii Adrian Oros a anunțat pe pagina sa de Facebook că va participa la o întâlnire, la Sibiu, cu reprezentanții oierilor, organizată de Asociația Profesională a Ciobanilor (APC), președintele APC, Dan Petrescu, dezvăluie că această ședință se ține fără știrea sa. Mai mult, acesta susține că ar fi vorba despre o întâlnire politică, și nu de o întâlnire a ciobanilor.

    Dan Petrescu, la un pas de a fi exclus din propria asociație

    Oierul argeșean Dan Petrescu spune că Asociația Profesională a Ciobanilor a început să se dezmembreze după ce trei dintre membrii fondatori ai acesteia, Gheorghe Dănulețiu – Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp și Dan Luca, și-au fixat un țel din a-l demite din funcția de președinte al asociației.

    ”Asociația noastră începe să se dezmembreze. Băieții au intrat cu politicul pe fir și au făcut tot posibilul să mă demită, ei susțin chiar că m-au demis, dar eu unul nu știu cum și în ce postură. Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp, Dan Luca și cu încă trei au făcut ei acum ceva timp o ședință și au zis că m-au demis pe mine, că nu mai sunt președinte. L-au înlăturat și pe Ioan Suciu din asociație, l-au forțat să-și dea demisia din funcția de vicepreședinte. Am vorbit chiar aseară cu el și mi-a spus că și-a dat demisia pentru că ei au pus la cale să mă demită pe mine și omul nu a fost de acord cu lucrul ăsta. Eu din punct de vedere legal sunt încă președintele asociației, toate actele sunt la mine, eu am depus bilanțul săptămâna trecută. S-a urmărit ceva pe la spatele meu și este tare urât. La nivel național nu a fost absolut nicio ședință cu membrii asociației, ei au transformat această asociație în interesul lor. Și-au luat și un avocat, dar nu știu ce poate să facă avocatul acela, cum să mă demită pe mine când avem un statut și acolo scrie clar că eu sunt președintele asociației. Dar dacă este așa cum spun ei o să-i dau în judecată și o să cer excluderea lor din această asociație, care a fost înființată pentru oameni, nu pentru interesele noastre personale. Dacă ei au vrut să transforme această asociație în interesul lor, au făcut o mare greșeală”, a declarat Dan Petrescu pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Întâlnirea de la Sibiu, o întâlnire politică 

    Dan Petrescu spune că întâlnirea care are loc astăzi la Sibiu pare mai mult o întâlnire politică, și nu una în care se va discuta problemele oieritului, din moment ce aceasta nu a fost anunțată de dinainte și a fost ținută ascunsă chiar și membrilor asociației.

    ”Dacă domnul ministru al Agriculturii s-a implicat politic în jocul ăsta al lor, că am înțeles că sunt 30 de persoane la Sibiu, chemate așa pe ascuns, fără să anunțe presa, e urâtă rău treaba. Ce să le spună ministrul la 30 de inși, când noi suntem mii în asociație și n-au chemat pe nimeni. Este clar că totul este un joc politic, o propagandă acum înainte de alegeri. Eu despre această întâlnire nu știu absolut nimic, s-au ferit de mine și au ascuns tot. Și de așa-zisa demitere a mea eu am aflat de la alții, nu de la ei. Cât despre această ședință de astăzi de la Sibiu mi-au trimis acasă, prin poștă, undeva pe la finalul lunii septembrie, o hârtie prin care eram anunțat de întâlnirea asta. Păi cine a organizat ședința asta? Cum? În ce fel? Eu, președintele asociației, am fost chemat de propria asociație la o ședință, ca să vedeți unde s-a ajuns. Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp, Dan Luca, ei sunt inițiatorii a tot ce s-a întâmplat. Am sunat aseară și la București să întreb ce se știe despre această întâlnire, dar nimeni nu mi-a răspuns și mi-am dat seama că totul e politic. Deci, e clar că am deranjat atunci când am intrat în politică din partea PMP. Faptul că eu am candidat pentru binele meu, în localitatea mea, din partea unui partid politic, nu are nicio relevanță cu asociația. Am mai spus-o și o mai spun că voi merge cu asociația până la capăt”, a dezvăluit Dan Petrescu.

    Agrointeligența  – AGROINTEL.RO a încercat să ia legătura telefonic cu Gheoghe Dănulețiu, cunoscut ca Ghiță Ciobanul, însă acesta ne-a dat ocupat, probabil pentru că ședința de la Sibiu este deja în desfășurare. Așteptăm pentru publicare și poziția celor care, potrivit lui Petrescu, ”au confiscat” organizația pe care argeșeanul s-a luptat să o înființeze alături de colegii oieri.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd