• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ghiță Ciobanul, replică pentru Dan Petrescu: Ai fost demis din funcția de Președinte APC!

    Ramona Dascălu -

    La o săptămână de când Agrointeligența – AGROINTEL.RO a publicat un articol în care Dan Petrescu, președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor, dezvăluia că a fost înlăturat din asociație și că întâlnirea cu ministrul Adrian Oros se ține fără știrea sa, iată că am primit pe adresa redacției și poziția membrilor fondatori ai asociației, care au organizat ședința de vineri, 16 octombrie, de la Sibiu, vizavi de spusele oierului argeșean Dan Petrescu.

    Astfel, potrivit comunicatului transmis de către membrii fondatori ai Asociației Profesionale a Ciobanilor, printre care se numără Gheorghe Dănulețiu, Daniel Luca, Ioan Sterp (județul Bihor), Alexandru Csokasi, Ioan Barb, Ioan Sterp (județul Sibiu), decizia de revocare a lui Dan Petrescu din funcția de președinte al APC și numirea în funcție a unui nou președinte, în persoana lui Gheorghe Dănulețiu, alias Ghiță Ciobanul, au avut loc în cadrul unei Adunări Generale a asociației, la care au fost invitați toți membrii fondatori.

    Despre întâlnirea de la Sibiu, la care a participat și ministrul Adrian Oros, cei șase membri fondatori ai asociației susțin că a avut loc ”din scurt” și că în mod intenționat nu l-au chemat și pe Dan Petrescu deoarece, spun ei, prezența sa ar fi perturbat buna desfășurare a întâlnirii.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă prezintă integral poziția celor șase membri fondatori ai Asociației Profesionale a Ciobanilor:

    ”Începem foarte clar prin a spune că noi (majoritatea membrilor fondatori APC) nu suntem în scandal cu nimeni și nici nu dorim să fim. Cu atât mai puțin cu Daniel Petrescu pe care încă il respectăm pentru inițierea, împreună cu noi, a acestei asociații. Trăim într-o țară democratică și suntem membrii fondatori ai unei asociații cu un statut democratic în care forul suprem de conducere este Adunarea Generală a Asociației, Adunare Generală la care au fost convocați ÎN SCRIS toți membrii fondatori, inclusiv Domnul Petrescu, lucru pe care l-a și recunoscut în declarația făcută în 16 octombrie. În cadrul acestei Adunări Generale s-au decis mai multe lucruri, printre care și mutarea sediului la Sibiu, revocarea din funcție a președintelui (Daniel Petrescu) și numirea unui nou președinte  (Gheorghe Danuletiu). Aceste demersuri s-au făcut pentru că așa a considerat majoritatea membrilor fondatori și pentru că Daniel Petrescu a devenit prin acțiunile sale incompatibil cu funcția de președinte al Asociației și membru în consiliul director.

    Conform statutului  Asociatiei APC, ”nu poate fi membru al consiliului director o persoană care ocupă o funcție de conducere în cadrul unei instituții publice”. Așadar, prin decizia de a candida la o funcție publică de conducere a intenționat să încalce cu bună știință atât statutul asociației APC, cât și legea nr 161/2003 privind incompatibilitatea. În momentul înființării acestei asociații a existat o întelegere verbală între membrii fondatori conform căreia niciunul nu ne vom implica politic, înțelegere pe care D-l Petrescu a încălcat-o. Un alt motiv pentru care D-l Petrescu a fost revocat de către Adunarea Generală APC este faptul că acesta a încălcat în mai multe rânduri statutul Asociației și nu a respectat deciziile luate de către Adunarea Generală la ultima ședință din 2019.

    Referitor la afirmatia d-voastra “Dan Petrescu, la un pas de a fi exclus din propria asociație”, din articol, îi reamintim Domnului Petrescu faptul că Asociația Profesională a Ciobanilor ( APC) este înființată și funcționează conform unui statut democratic, în care funcțiile se pot schimba atunci când majoritatea decide. Asociația APC nu este un SRL cu asociat unic și un administrator, o asociație nu poate fi proprie unei singure persoane.

    În ceea ce privește întâlnirea din 16 octombrie de la Sibiu, menționăm că a fost una decisă, din scurt, la propunerea unor crescători de ovine din țară. Din cauza restricțiilor, în contextul COVID 19, cadrul acestei întâlniri a fost destul de restrâns, de aproximativ 40 de persoane, atât cât locația în care ne-am întâlnit permitea în mod legal, respectând distanțarea fizică impusă. Așadar, a fost mai mult o întâlnire, între crescători de ovine și reprezentanți ai instituțiilor statului, în cadrul căreia s-au prezentat noi și vechi probleme din sector. La întâlnire au fost prezenți  ministrul Adrian Oros, Bela Vaida (ANZ) și reprezentanți ai ANSVSA, DSVSA , APIA și OJS.

    Domnul Petrescu într-adevăr nu a fost invitat, din cauza situației tensionate, pe fondul nemulțumirii acestuia pentru revocarea din funcția de Președinte al Asociației. Am considerat că prezența Domnului Petrescu ar putea perturba buna desfășurare a întâlnirii și parcurgerea tuturor subiectelor de pe ordinea de zi. La aflarea faptului că a fost revocat din funcție de către Adunarea Generală, Domnul Petrescu ne-a amenințat telefonic  că ”iese în presă și face  scandal” , lucru pe care se pare că l-a și făcut, dar repetăm faptul că această politică de “scandal” pe noi nu ne interesează. Dacă într-adevăr Domnul Petrescu își dorește binele sectorului și nu doar titlul de Președinte al Asociației, îl așteptăm cu drag să ramână membru fondator și să își aducă aportul cu experiența considerabilă pe care o are, dar deocamdată nu într-o funcție de conducere.

    În concluzie, menționăm faptul că obiectivele Asociației Profesionale a Ciobanilor ( APC) rămân aceleași și pregătim multe proiecte interesante și utile sectorului pentru următorii doi ani, proiecte pe care urmează să le prezentăm în curând.

    Mai putine vorbe si mai multe fapte este deviza APC în următorii ani.

    Vă mulțumim!

    Cu stimă,

    Membrii fondatori APC:

    Dănulețiu Gheorghe

    Luca Daniel

    Sterp Ioan (jud Bihor)

    Csokasi Alexandru

    Barb Ioan

    Sterp Ioan (jud Sibiu)”.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Pericol acum la rapiță: putregaiul alb al tulpinilor. Soluția de la Bayer: fungicidul Propulse S-a deschis târgul de animale de la Câmpeni cu o bază de achiziții bovine! Ucraina a început oficial negocierile de aderare la UE. Agricultura, prima pe lista discuțiilor