• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DRACULA HYDRO – cultivatorul cu ancore de la MASCHIO GASPARDO care se remarcă prin robustețe și productivitate!

    agrointeligenta.ro -

    Datorită combinației dintre discuri și ancore, DRACULA HYDRO rezolvă într-o singură trecere gestiunea resturilor vegetale, aerarea terenului, nivelarea și pregătirea patului germinativ. Cele două rânduri de discuri frontale amestecă terenul, taie reziduurile și le încorporează pentru o mai rapidă descompunere. Adâncimea de lucru a discurilor poate fi reglată hidraulic în timpul lucrului. O dată obținut amestecul de sol și resturi vegetale, terenurile fiind bine aerate: aceasta ameliorează proprietățile biochimice ale solului, iar în zonele reci, anticipează încălzirea patului germinativ pentru a favoriza o germinare rapidă a semințelor.

    Noua versiune HYDRO este echipată cu cilindri hidraulici care înlocuiesc tradiționalele amortizoare cu dublu arc. Această soluție garantează o eficiență ridicată în lucru pe terenurile grele deoarece ancora se menține stabilă, în poziție de lucru, chiar și la o presiune de 900 kg pe organ activ, față de 700 kg a versiunii cu dublu arc. Această rezistență ridicată, unică în categoria cultivatoarelor combinate, garantează o prelucrare constantă în orice condiții, eliminând riscul de a lucra la o adâncime inferioară celei setate. Adâncimea de lucru este reglabilă hidraulic și poate varia între 8 cm și 30 cm.

    Unghiul de înclinare al ancorelor este proiectat și studiat pentru o pătrundere bună chiar și în terenurile dure, în timp ce cadrul înalt garantează un flux optim al solului și reziduurilor.

    Partea finală este compusă dintr-un set de discuri înclinate care elimină eventualele proeminențe ale solului lăsate de rândul din spate de ancore. Lucrarea finală este efectuată de ruloul exterior care nivelează și consolidează terenul pentru o pregătire de calitate a patului germinativ.

    Discuri zimțate, realizate din oțel-bor de înaltă rezistență

    Discurile zimțate ale lui DRACULA HYDRO au un diametru amplu de 610 mm și o grosime de 6 mm. Sunt realizate din oțel-bor de înaltă rezistență și garantează o prelucrare omogenă a întregii suprafețe lucrate. Forma concavă asigură o amestecare optimă a solului și a reziduurilor. Unghiul de 22°, forma și dispunerea discurilor, garantează o tăiere și încorporare calitativ ridicată a resturilor vegetale chiar și în cele mai dificile condiții.

    Dispunerea discurilor și a ancorelor a fost îndelung studiată pentru a garanta pe întreaga lățime de lucru o așezare omogenă a elementelor active. Mai mult de atât, dispunerea acestora nu permite rămânerea unor zone neacoperite de organele mașinii.

    Amplul rulou posterior cu diametrul de 600 mm, datorită formei canelurilor și a răzuitorilor acoperiți cu tungsten, garantează o prelucrare fină a zonelor din spatele ancorelor, o nivelare parțială a terenului, care permite o însămânțare ușoară chiar și atunci când condițiile nu sunt optime.

    Ușor de manevrat pe șosele

    DRACULA HYDRO poate circula ușor pe șosele: în poziția de transport are o lățime de doar 3 metri, fiind dotat cu anvelope de dimensiunea 700/60-R22.5 care asigură o excelentă manevrabilitate.

    Acționarea hidropneumatică a celor 3 secțiuni permite o reglare imediată și precisă din cabina tractorului asigurând posibilitatea de utilizare a mașinii în condiții și scopuri diverse. Elementele care nu sunt necesare lucrării dorite pot fi ușor excluse.

    Vă reamintim la final faptul că DRACULA HYDRO este deja disponibil în versiuni de șasiu fără sistem frânare, cu sistem de frânare pe aer sau cu dublu circuit hidraulic. Ultimele două versiuni, dotate cu sisteme frânare respectă reglementările europene în vigoare.

    Mai multe informații legate de utilajele Maschio Gaspardo puteți găsi și pe site-ul companiei: www.maschio.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd