• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Curiozități despre miere: 10 lucruri importante despre mierea de albine

  agrointeligenta.ro -

  Curiozități despre miere, un produs cunoscut și apreciat în întreaga lume, are o istorie ce datează încă din anul 2100 î.Hr.. În prezent, mierea este folosită atât ca aliment, cât și în tratamentele naturiste și pentru produsele de înfrumusețare. Proprietățile mierii sunt foarte cunoscute, și prezintă, în continuare, foarte multe curiozități și lucruri pe care este bine să le cunoaștem despre acest aliment natural cu multiple beneficii pentru sănătate.

  10 curiozități despre mierea de albine

  1. Ce conține mierea naturală de albine
  2. Mierea nu expiră niciodată
  3. Mierea naturală cristalizează
  4. Mierea poate înlocui zahărul
  5. Mierea previne diabetul
  6. Mierea este un bun antioxidant
  7. Mierea nu dă dependență
  8. Mierea rezolvă problemele digestive
  9. Mierea este un bun energizant natural
  10. Se poate trăi doar cu miere

  Ce conține mierea naturală de albine

  Conținutul mierii de albine îi oferă acesteia multiplelel sale proprietăți. Mierea naturală, provenită de la albine cu procesare minimă, își păstrează conținutul de vitamine, minerale, oligoelemente, antioxidanți, enzime, substanțe antibacteriene și apă. Conținutul de zahăr – zaharuri simple, glucoză și fructoză, este de circa 80%.

  Mierea nu expiră niciodată

  Mierea este unul dintre puținele alimente care nu expiră niciodată, cu condiția să fie sigilată într-un recipient etanș. Această calitate a mierii poate fi explicată prin mixul său chimic: substanța este natural acidă și are un nivel scăzut de umiditate, făcându-o un mediu vitreg pentru bacterii.

  Mierea naturală cristalizează

  Toate tipurile de miere au o consistență lichidă la ânceput, dar cu timpul tind să se întărească, să se solidifice. Despre procesul de cristalizare se poate spune că este unul dorit pentru că este un factor care ne indică despre acel produs că este unul 100% natural. în funcție de tipurile de miere, această cristalizare se face mai repede sau mai lent: mierea de salcâm are procesul de cristalizare cel mai lent, iar mierea de rapiță cristalizează cel mai repede.

  Mierea poate înlocui zahărul

  Mierea de albine înlocuieşte poate înlocui foarte bine zahărul rafinat. Consumul de miere face ca în organism să nu mai nu mai apară carenţe de calciu şi de magneziu, cum se întâmplă în cazul consumului de zahăr.

  Mierea previne diabetul

  Mierea, acest produs natural al albinelor duce la o scădere cu 60-70% a ratei de apariţie a diabetului. Dacă este înlocuit zahărul cu miere de albine în alimentaţia copiilor, se produce o stimulare a proceselor de creştere şi de dezvoltare, atât la nivel fizic, cât şi psihic.

  Mierea este un bun antioxidant

  Albinele polenizează peste două milioane de flori pentru a produce un borcan de miere. Mierea este un bun antioxidant și nu conține grăsimi, fiind indicată persoanelor cu colesterolul mărit. În plus, mierea este recomandată femeilor însărcinate, diminuând grețurile și arsurile gastrice.

  Mierea nu dă dependență

  Cercetări recente arată că zahărul poate da dependenţă, ceea ce nu e valabil şi în cazul mierii de albine. Mai mult, pentru că mierea conţine lăptişor de matcă, foarte bogat în hormoni estrogeni, care au rol în fixarea calciului în oase, poate preveni osteoporoza.

  Mierea rezolvă problemele digestive

  Potrivit medicilor nutriţionişti, două linguri de miere de albine pe zi poate preveni constipaţia. Mierea are proprietatea de a distruge microbii, aciditatea pe care o conţine având capacitatea de a deshidrata bacteriile. Este recomandat în cazul celor care suferă de obezitatea să înlocuiască zahărul cu mierea de albine. Mierea fiind bogată în bacterii probiotice sau „prietenoase”, cum ar fi bacteriile bifido și lactobacili, care ajută la digestie, susține sănătatea sistemului imunitar și reduce alergiile.

  Mierea este un bun energizant natural

  Dacă ai nevoie de o creștere rapidă a energiei, cum ar fi înainte sau după un antrenament, mierea poate fi suficientă. Acest lucru este valabil în special pentru sportivii care caută un „carburant” cu eliberare prelungită pentru a furniza energie pe o perioadă mai lungă.

  Se poate trăi doar cu miere

  Mierea este singura mâncare care include toate substanțele necesare susținerii vieții, inclusiv enzimele, vitaminele, mineralele și apa. Este, de asemenea, singurul aliment care conține un antioxidant asociat cu funcționarea îmbunătățită a creierului.


  Te-ar mai putea interesa

  Județul unde se câștigă la cules de cireșe mai bine ca în Spania. Zilierii primesc 100 euro/zi Val de caniculă cu noi recorduri termice. Județele care au intrat sub alertă meteo până vineri Fermierul Valentin Popa a pierdut toate culturile: ”Cerem autorităților să ne ajute pentru că vom da faliment”

  Ultimele știri

  Super concurs pentru fermierii parteneri Rodbun, cu premii fantastice Ce facem cu solul – îl îmbunătăţim sau sperăm în continuare în ploi optime şi la timp? Producătorii europeni de îngrășăminte cer taxe suplimentare pentru fertilizanții din Rusia și Belarus