• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DNA: Director din agenția de plăți, condamnat la 6 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru corupție!

    agrointeligenta.ro -

    Andrei Seto, Directorul Oficiului pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Bacău, împreună cu alți doi inculpați, au fost condamnați vineri, pe baza unui dosar instrumentat de DNA Bacău, pentru fapte de corupție. Decizia a fost făcută publică de Jurnal FM care a prezentat și faptele constatate de către procuorii Direcției Naționale Anticorupție.

    Tribunalul Bacău a hotărât să îl condamne pe inculpatul Andrei Seto la pedeapsa principală rezultantă de 6 (șase) ani și 2 (două) luni închisoare:

    –5 ani pentru comiterea infracţiunii de instigare la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei;
    – 3 (trei) ani și 6 (șase) luni închisoare pentru comiterea infracţiunii constând în fapta persoanei care, având sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat, îndeplinește pentru acesta vreo însărcinare, intermediază ori înlesnește efectuarea unor operațiuni comerciale sau financiare ori participă cu capital la un asemenea operator economic, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect un folos necuvenit.

    Instanța „dispune contopirea pedepselor aplicate inculpatului SETO ANDREI, aplică pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare la care adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an și 2 luni închisoare, inculpatul având de executat în final pedeapsa principală rezultantă de 6 (șase) ani și 2 (două) luni închisoare.

    În același dosar au mai fost condamnați: Vasile Sorin Bardașu, la 5 (cinci) ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei și Angela-Nicolata Roca, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. Decizia Tribunalului Bacău poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

    Ce spun procurorii DNA Bacău

    În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Bacău au reţinut că în cursul anului 2013, inculpatul Andrei Seto, în calitatea de director OJFIR şi în scopul de a obţine pentru sine, în mod fraudulos, fonduri nerambursabile, l-a determinat şi ajutat pe inculpatul Vasile Sorin Bardaşu, să depună în numele unui membru al familiei, la Grupul de Acţiune Locală „Colinele Tutovei”, înscrisuri false şi inexacte în vederea obţinerii, în cadrul Măsurii 112, a unui sprijin financiar nerambursabil. Înscrisurile respective atestau în mod inexact şi nereal că persoana respectivă ar fi beneficiara proiectului şi că ar îndeplini condiţiile de eligibilitate. Folosirea acestor documente a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept a sumei totale de 178.840 lei, ce a fost parţial însuşită de inculpaţii Andrei Seto, Vasile Sorin Bardaşu şi persoana în numele căreia s-au depus documentele.

    Citiți mai multe pe www.jurnalfm.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Instalarea tinerilor fermieri – lista cu cei 440 de fermieri care primesc 70.000 de euro/fermă S-a publicat Ghidul pentru achiziția de utilaje agricole cu fonduri europene! Fabrica de Consultanță: Primul proiect aprobat pe Programul Tranziție Justă, finanțare de 4,9 mil. euro

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte