• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Prognoza meteo: Zile cu ploi și căderi de grindină! Ce se întâmplă cu temperaturile!

  Angelica Lefter -

  Ultima săptămână din octombrie 2020 este marcată de nebulozitate la nivelul întregii țări, dar valorile termice se vor situa peste cele obișnuite pentru această perioadă din an, potrivit meteorologilor.

  Prognoza pentru luni – 26 octombrie

  Astăzi, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice datei. Astfel, maximele se vor încadra între 14 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 14 grade. Totodată, în regiunile estice şi sud-estice cerul va fi mai mult noros, îndeosebi ziua va ploua pe arii relativ extinse, mai ales sub formă de aversă, iar trecător se vor semnala descărcări electrice.

  Cu totul izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile pe suprafețe mici, în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Pe alocuri va fi ceață.

  Prognoza pentru marți – 27octombrie

  Marţi, vremea se va încălzi ușor. În regiunile estice, înnorările vor fi în general persistente şi pe alocuri va ploua slab.
  În sudul teritoriului și parțial în centru, nebulozitate de nivel jos, asociată izolat cu burniţă, se va forma la începutul zilei şi noaptea, iar în restul zonelor cerul va fi variabil. De asemenea, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane.

  Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3…4 grade în depresiunile intramontane şi 13…15 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri va fi ceaţă.

  Prognoza pentru miercuri – 28 octombrie

  Valorile termice vor continua și miercuri să se situeze peste cele specifice la sfârşitul lunii octombrie. În Moldova, Muntenia, Oltenia şi parţial în Transilvania, nebulozitatea de nivel jos va fi persistentă în special în prima parte a zilei şi noaptea şi pe alocuri vor fi ploi slabe sau burniţă, iar în Dobrogea vor fi înnorări temporare şi averse, mai ales în a doua parte a intervalului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi condiţii de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu uşoare intensificări la munte, la altitudini mari.

  Maximele termice ale zilei se vor încadra în general între 16 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2…4 grade în depresiuni şi 13…14 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, local se va semnala ceaţă.

  Prognoza pentru joi – 29 octombrie

  Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste mediile multianuale ale perioadei în cea mai mare parte a ţării.
  Cerul va avea înnorări temporare şi local, în majoritatea regiunilor, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, mai ales în cursul nopţii, dar trecător şi pe litoral.

  Temperaturile maxime, în scădere uşoară în nord, nord-vest şi centru, se vor încadra în general între 14 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Șefa ANM – cum va fi vremea în luna decembrie! Temperaturi de -14 grade Celsius! ALERTĂ METEO! ANM: 11 județe sub avertizare de ninsori până mâine la prânz! Alertă ANM de ninsori și vânt puternic! Avertizarea meteo – valabilă până sâmbătă!

  Ultimele știri

  SUBVENȚII APIA! Adrian Oros: Avem banii să finalizăm toate plățile către fermieri! Noi reguli pentru vânzarea terenurilor agricole! OUG adoptată de Guvern! NUTRISPOR FNC – fabrică de furaje combinate și concentrate cu materie primă direct din fermă!

  Căutare în articole