• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PLĂȚI SUBVENȚII 2020: Termene obligatorii la APIA în luna decembrie!

    Roxana Dobre -

    Fermierii au de respectat o serie de termene clare în luna decembrie ca să poată intra pe listele cererilor eligibile pentru subvențiile privind Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT) și Sprijinul Cuplat (SC). Beneficiarii de subvenții trebuie să depună în completarea cererii unice și anumite documente justificative care să facă dovada comercializării produselor care încasează bani de la APIA.

    2 decembrie – termen pentru culturile de hamei care primesc ajutoare naţionale tranzitorii. Fermierii au termen până la 2 decembrie să prezinte la centrul local/judeţean al APIA procesul-verbal întocmit de reprezentantul Direcțiilor Agricole Județene. DAJ, respectiv a municipiului Bucureşti desemnează un reprezentant care, în urma deplasării pe teren la fiecare solicitant, certifică printr-un proces-verbal că suprafaţa cultivată cu hamei pentru care se solicită sprijin financiar a fost recoltată. Acest proces-verbal este întocmit în două exemplare şi înregistrat la DAJ, respectiv a municipiului Bucureşti.

    În campania 2019, cuantumul pentru ANT 5 Hamei a fost de 400,2599 euro pe hectar adică 1.901,074 de lei pe hectar.

    2 decembrie- termenul pentru sprijinul cuplat la leguminoase boabe – cultura de mazăre boabe și fasole. Documentele doveditoare pe care fermierii trebuie să le prezinte la APIA sunt următoarele:
    a) factura de livrare a producţiei minime sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol;
    b) factura sau bonul fiscal de achiziţie a seminţelor şi documentul oficial de certificare a lotului de sămânţă sau Buletinul de analiză oficială, cu menţiunea „sămânţă admisă pentru însămânţare” sau Buletinul de analiză oficială cu menţiunea „Necesar propriu” şi „Interzisă comercializarea” sau documentul de calitate şi conformitate al furnizorului sau orice alt document echivalent documentelor menţionate emis într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-o ţară terţă care are echivalenţă conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE sau eticheta oficială care poate ţine loc de document de calitate şi conformitate. În cazul utilizării seminței certificate oficial din producția proprie, fermierul prezintă documentul/documentele oficial(e) de certificare a lotului/loturilor de sămânță.

    În Campania 2019 SCV pentru mazăre a fost de 118,05 euro/ha = 560,69 lei/ha

    31 decembrie-termenul pentru prune destinate industrializării. Sprijinul cuplat se acordă fermierilor activi care fac dovada până la 31 decembrie că:

    a)exploatează livezi de pruni si care fac dovada comercializării cantităţii minime anuale pe hectar de 5,6 tone;
    b)prezintă dovada comercializării fructelor către o unitate de industrializare înregistrată pentru siguranţa alimentelor;

    Unităţile de industrializare care exploatează suprafeţe cu livezi de pruni fac dovada industrializării producţiei proprii în cantitățile minime anuale pe hectar de 5,6 tone prin documente contabile interne.

    În Campania 2019 SCV pentru prune a fost de 268,98 euro/ha adică 1.277,54 lei/ha.

    31 decembrie-termenul pentru mere destinate industrializării. Sprijinul cuplat se acordă fermierilor activi care exploatează livezi de meri si care fac dovada comercializării cantităţii minime anuale pe hectar de 7,8 tone. Dovada comercializării fructelor către o unitate de industrializare înregistrată pentru siguranţa alimentelor, potrivit prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 111/2008 o constituie factura/facturile sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol. Unităţile de industrializare care exploatează suprafeţe cu livezi de meri fac dovada industrializării producţiei proprii în cantitățile minime anuale pe hectar de 7,8 tone prin documente contabile interne. Dovezile menționate se prezintă la APIA până la data de 31 decembrie a anului de cerere.

    În Campania 2019 SCV pentru mere a fost de 268,98 euro/ha adică 1.277,54 lei/ha.

    31 decembrie-termenul pentru cireșe și vișine destinate industrializării. Sprijinul cuplat se acordă fermierilor activi care exploatează livezi de ciresi si visinisi care fac dovada comercializării cantităţii minime anuale pe hectar de 4,4 tone. Dovada comercializării fructelor către o unitate de industrializare înregistrată pentru siguranţa alimentelor, potrivit prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 111/2008 o constituie factura/facturile sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol. Unităţile de industrializare care exploatează suprafeţe cu livezi de ciresi si visini fac dovada industrializării producţiei proprii în cantitățile minime anuale pe hectar de 4,4 tone prin documente contabile interne. Dovezile mentionate se prezintă la APIA până la data de 31 decembrie a anului de cerere.

    În Campania 2019 SCV pentru cireșe și vișine a fost de 268,98 euro/ha adică 1.277,54 lei/ha.

    31 decembrie-termenul pentru caise și zarzăre destinate industrializării. Sprijinul cuplat se acordă fermierilor activi care exploatează livezi de caisi si zarzari sicare fac dovada comercializării cantităţii minime anuale pe hectar de 4,7 tone. Dovada comercializării fructelor către o unitate de industrializare înregistrată pentru siguranţa alimentelor, potrivit prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 111/2008 o constituie factura/facturile sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol. Unităţile de industrializare care exploatează suprafeţe cu livezi de caisi si zarzari fac dovada industrializării producţiei proprii în cantitățile minime anuale pe hectar de 4,7 tone prin documente contabile interne. Dovezile menționate se prezintă la APIA până la data de 31 decembrie a anului de cerere.

    În Campania 2019 SCV pentru caise și zarzăre a fost de 268,98 euro/ha adică 1.277,54 lei/ha.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri! Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare Ce putem planta lângă sau sub un nuc

    Ultimele știri

    Mega-focar de Pesta Micilor Rumegătoare în Bulgaria. Oierii au ascuns boala timp de 2 săptămâni Legume și fructe care se recoltează în luna noiembrie La aniversarea primilor 7 ani de activitate, Franciza RO concept OSCAR ajunge la 90 de benzinării