• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Calendarul târgurilor apicole 2021: Primul eveniment va avea loc în condiții de siguranță

    Ramona Dascălu -

    Calendarul târgurilor apicole din 2021 se conturează încă din această perioadă. Nimic nu este sigur, mai ales că la acest moment, organizatorilor le este imposibil să anticipeze ce restricții vor intra în vigoare începând din ianuarie. Târgurile de miere sunt însă o necesitate pentru apicultorii care au de valorificat în primul rând mierea din 2020, așa multă sau puțină cât este ea în stupine.

    Calendarul complet cu târguri apicole din 2021 nu este disponibil decât în linii mari pentru anul viitor. Organizatorii sunt reticenți în a anunța încă public zilele în care planifică să fie târgurile de miere, însă presiunea este mare mai ales pentru cei au evenimente apicole în prima parte a anului 2021.

    Calendar târguri apicole 2021: Primul eveniment, în Gorj

    Primul târg apicol din 2021 este anunțat de către Stupina Bia, un organizator cunoscut în zona evenimentelor din apicultura românească. Compania, prin Bia Events, a publicat pe pagina sa de Facebook că există în plan ca următorul târg apicol, primul din 2021, să se organizeze în comuna Polovragi, din județul Gorj. Stupina Bia anticipează că, din cauza pandemiei, cel mai probabil se vor anula Târgul Apicol Craiova și Târgul Apicol Târgu Jiu, care până acum s-au organizat an de an.

    Organizatorul de evenimente spune că varianta comasării celor două târguri într-unul singur, care urmează să se țină în județul Gorj ar fi cea mai bună deorece în comuna Polovragi există un spațiu de 4 hectare, care le-ar permite organizatorilor să asigure distanțarea socială care se impune în aceste condiții de pandemie.

    ”Din cauza condițiilor restrictive cauzate de pandemie există riscul imposibilității organizării târgurilor apicole la începutul anului viitor, cel puțin în ceea ce privește locațiile obișnuite și modul de desfășurare de până acum. În acest sens, cel puțin referitor la Târgul Apicol Craiova și Târgul Apicol Târgu Jiu, până la intrarea în normalitate, ne-am gândit să le comasăm și să încercăm organizarea unui singur eveniment la sfârșitul lunii Ianuarie/începutul lui Februarie, în Comuna Polovragi din județul Gorj, aflată la granița cu județul Valcea (50 km până la Tg.Jiu, 60 km până la Rm. Valcea și cca. 100 km la Craiova). Aici se află un spațiu foarte mare unde se organizează anual, în luna Iulie, Târgul de Sf. Ilie, printre cele mai mari din țară, acesta având cca. 4 ha., suficient pentru a găzdui standurile, mașinile expozanților și vizitatorilor, și cel mai important, ne-ar permite să asigurăm distanțarea socială (inclusiv prin asigurarea unei distanțe suplimentare de câțiva metri între standuri). În plus, intenționăm ca durata de desfășurare să fie de 3-4 zile, astfel încât să nu existe riscul supra-aglomerărilor. Sperăm ca, în acest fel, să îndeplinim condițiile impuse de pandemie, să asigurăm un cât mai mare grad de siguranță tuturor participanților la eveniment și să primim aprobările necesare din partea autorităților”, se arată pe pagina de Facebook Bia Events.

    Decizia finală în ceea ce privește organizarea târgului va depinde însă și de ceea ce își vor dori apicultorii, dar și de situația epidemiologică de la acel moment. ”Față de cele prezentate mai sus, așteptăm părerile dvs. în funcție de care vom lua o decizie finală pe care să vi-o comunicăm ulterior (bineînțeles, tot acest demers va depinde, în ultima instanță și până în ultimul moment, de condițiile concrete existente la momentul respectiv)”, susține organizatorul de evenimente.

    La acest moment nu sunt informații concrete privind alte evenimente apicole planificate pentru 2021, dar calendarul târgurilor de miere rămâne deschis. Invităm organizatorii să ne anunțe la redactia@agrointel.ro sau să ne sune la 0744.311.359 pentru a putea include în acest calendar toate evenimentele de interes pentru cei care iubesc mierea românească.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri Fraudă în apicultura românească, anchetată de Parchetul European. S-au făcut primele percheziții Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA

    Ultimele știri

    Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi Cum se apropie Crăciunul, cum reapar focare de Pesta Porcină Africană! ANCPI: Cadastru gratuit finalizat în 290 de comune. Lista localităților unde lucrările sunt în desfășurare