• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Crescător de vaci: ”Dacă ne închid piața, trebuie să arunc mii de litri de lapte pe săptămână!”

    Ramona Dascălu -

    Decizia de închidere a piețelor afectează și crescătorii de vaci! Închiderea pieţelor reprezintă un dezastru nu doar pentru producătorii de fructe și legume, ci și pentru crescătorii de vaci care produc produse lactate. Viorel Hapenciuc, unul dintre cei mai mari producători de produse lactate din Timiş, spune că va trebui să arunce laptele dacă se închid piețele.

    Fermierul Viorel Hapenciuc are 100 de vaci de la care obţine 30.000 de litri de lapte pe lună. Din această cantitate, 10.000 de litri merg spre Cooperativă, iar restul sunt transformaţi în caş, unt, iaurt, chefir sau caşcaval, produse pe care le vinde exclusiv în piață.

    ”Eu procesez cam 20.000 de litri de lapte pe lună. Îl transform în brânză, smântână, caşcaval, chefir. Dacă se închid pieţele, va trebui să aruncăm laptele, că n-avem ce să facem cu el. Unde îl vindem? Că vacile trebuie mulse şi sâmbăta, şi duminica. Dacă ne închid de tot, trebuie să arunc laptele”, a spus Viorel Hapenciuc, crescător de vaci din județul Timiș, potrivit Mediafax.

    Crescătorul de vaci estimează ca decizia autorităților de a închide piețele îi va aduce pierderi de 6.000 de lei pe zi.


    Te-ar mai putea interesa

    Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor! Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial