• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Prognoza meteo pe două săptămâni! De când vin ploile

  Ramona Dascălu -

  Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni! Agenția Națională de Meteorologie (ANM) anunță că în intervalul 12-22 noiembrie temperaturile scad în toată ţara, iar minimele se vor situa în general între -1 și -2 grade. Probabilitatea de ploaie în majoritatea regiunilor țării va fi în creștere după data de 12 noiembrie.

  Banat

  În prima săptămână valorile termice nu vor avea variații semnificative; media maximelor va fi între 11 și 13 grade, iar a minimelor între 3 și 5 grade. În cea de-a doua săptămână regimul termic va marca o scădere, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va scădea până în jurul a 8 grade, iar minimele se vor situa în general între -1 și 2 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere după data de 12 noiembrie.

  Crișana

  Media maximelor termice se va situa în jurul a 13 grade, iar a minimelor va fi de 3-4 grade. Până la finalul săptămânii, mediile termice nu vor avea variații importante, dar în cea de-a doua săptămână se va răci, astfel încât, în ultimele zile de prognoză media maximelor se va situa în general între 5 și 7 grade, iar a minimelor va fi în jurul a 0 grade. Trecător va ploua slab, izolat în prima săptămână și posibil local, în cea de-a doua.

  Transilvania

  Regimul termic va marca o scădere treptată, de la o medie a maximelor termice de 13 grade până în jurul a 6 grade  și de la o medie a minimelor termice de 1-3 grade în prima săptămână, până în jurul a -2 grade în cea de a doua. Trecător și pe arii restrânse vor fi posibile burnițe în prima săptămână și ploi slabe în cea de-a doua.

  Maramureș

  Maximele termice vor fi în scădere treptată în cea mai mare parte a intervalului, de la 13-14 grade până în jurul a 6 grade spre finalul intervalului de prognoză. Media temperaturilor minime va depăși ușor 0 grade în prima săptămână, iar în cea de-a doua va coborî sub pragul de îngheț și se va situa în general între -1 și -3 grade.
  Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în cea de-a doua săptămână.

  Moldova

  Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice diurne vor marca o scădere treptată și aproape constantă în prima săptămână de prognoză, astfel încât media regională a acestora va coborî de la 13 până spre 6 grade, dar se vor plafona la această valoare pe tot parcursul celei de a doua săptămâni. Din 12 noiembrie, temperaturile minime vor scădea treptat, de la valori mediate de 2 grade spre valori negative, respectiv -2 grade în 17 noiembrie, după care vor avea doar mici variații în jurul valorii de 0 grade. Probabilitatea de precipitații va fi destul de mică pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, acestea se vor semnala pe arii restrânse, în general slabe cantitativ. Excepție va face sfârșitul primei săptămâni și perioada 18-21 noiembrie când sunt semnale că se pot extinde ca arie.

  Dobrogea

  Prima săptămână de prognoză va fi caracterizată de valori termice diurne în scădere, cu valori mediate regional ce vor porni de la 14 grade și vor ajunge la 8 grade, iar acestea nu vor mai avea variații pe tot parcursul intervalului 15-22 noiembrie. Nopțile vor fi destul de calde în cea mai mare parte a regiunii, pe fondul existenței unui plafon noros în general persistent, sau a prezenței ceții, ceea ce va determina medii de 6-8 grade în intervalul 9-14 noiembrie, apoi vor scădea ușor, la valori mediate între 2 și 4 grade în perioada 15-22 noiembrie.

  Muntenia

  Vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate sau ceață mai ales în zonele joase de relief, condiții în care, în prima săptămână de prognoză, regimul termic nocturn va fi unul plăcut, cu temperaturi peste cele specifice perioadei, mediate regional la valori de 4-6 grade. În săptămâna a doua, minimele vor fi mai scăzute, mediate în jurul a 0 grade. Temperaturile maxime însă, vor scădea treptat în intervalul 9…15 noiembrie, astfel că media acestora va
  coborî de la 14 la 8 grade, dar se vor stabiliza la această valoare pe restul perioadei până la final. Ploi slabe și pe arii restrânse se vor semnala pe aproape tot parcursul intervalului, doar între 18 și 21 noiembrie vor fi probabil în extindere ușoară.

  Oltenia

  Vremea se va menține închisă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, iar în prima săptămână și valorile termice diurne vor marca o scădere, de la medii ale maximelor de 13 până la 9 grade, însă în cea de a doua nu vor mai varia semnificativ, se vor situa între 7 și 9 grade. Minimele nopților vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în intervalul 10-15 noiembrie, cu medii de 4-6 grade, apoi vor marca și acestea o scădere, astfel că vor fi valori de 0-1 grad. Regimul pluviometric va fi deficitar până în 17 noiembrie, cu ploi puține și slabe cantitativ, iar până la finalul prognozei va crește probabilitatea de ploaie pe suprafețe mai mari.


  Te-ar mai putea interesa

  Alertă ANM emisă astăzi pentru 34 de județe și valabilă până sâmbătă, pe 31 iulie Prognoza meteo august 2021. ANM: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni! ANM: Vijelii, grindină și ploi torențiale ce depășesc 40 l/mp – până sâmbătă!

  Ultimele știri

  Ordin MADR pentru plata subvențiilor APIA – publicat în Monitorul Oficial! Anunț de la Bruxelles privind noile ajutoare de stat pentru fermieri! Oros intră la judecata premierului Cîțu. Ce a făcut cu banii pentru fermieri?