• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • De ce sistemele de ghidare cresc rentabilitatea în fermă? Cum poți să-ți schimbi vechiul GPS cu unul mai performant?

    agrointeligenta.ro -

    Monitoarele de ghidare dar și sistemele de autoghidare, devin indispensabile lucrărilor agricole. Beneficiile aduse de către folosirea acestei tehnologii în fermă, le cunoaștem deja.  Dar, la fel ca utilajele agricole, acestea evoluează și mai devreme sau mai târziu vei fi nevoit să le înlocuiești cu echipamente de generație nouă.

    Dar de ce să faci asta și la GPS-uri și cu ce te ajută? În acest articol, îți vom expune trei motive pentru care și tu ar trebui sa faci asta:

    Performanța – fără echivoc cele mai recente echipamente integrează funcții și tehnologii pe care echipamentele anterioare nu le au. Iar o parte din aceste funcții si tehnologii despre care discutăm, ar fi:

    Precizia – datorită receptoarelor GPS, acestea sunt capabile să se conecteze la mai multe constelații satelitare, precum GLONASS, Galileo sau Beidou. Inclusiv algoritmii folosiți pot ajuta în obținerea unei mai bune precizii sau chiar a unui timp mai mic de așteptare până la atingerea preciziei dorite. Iar pierderile de semnal sunt aproape inexistente. Un astfel de monitor este GFX-750 de la Trimble. Ușurință în operare – sistemele vechi, aveau ecrane mici, rareori erau cu touchscreen, ca să nu mai pomenim că echipamentele de la același producător aveau interfețe de lucru diferite. De exemplu, la Trimble, toate monitoarele de ghidare rulează o versiune a sistemului de operare Android, pentru a fi ușor de învâțat, iar interfața de lucru, numită Precision IQ, este identică pentru toate monitoarele.

    Funcțiile suplimentare – agricultura evoluează, la fel și tehnica agricolă. Funcții care acum câțiva ani nu pareau necesare sau nici nu erau gândite, sunt azi, în multe cazuri, obligatorii, pentru a putea face o agricultură performantă. Dintre aceste amintim:

    Costurile de operare – cu cât echipamentele pe care le folosești sunt mai vechi, cu atât mai mari sunt costurile pentru a le opera. Poți avea situații în care trebuie să folosești 2-3 echipamente diferite pentru a realiza ceea ce poți face cu un singur echipament de ultimă generație. Piese de schimb și mentenanța, vor fi mai costisitoare dacă alegi să lucrezi cu echipamente învechite. Toate echipamentele noi produse de către Trimble și comercializate de Vantage, au 2 ani de garanție. În plus, această garanție se poate prelungi, dacă se dorește, pe o perioadă mai lungă.

    Bineînțeles, că motivele enumerate mai sus sunt logice, și fiecare fermier poate fi de acord cu ele. În schimb, principala barieră care îi împiedică pe aceștia în a folosi cea mai actuală tehnologie este prețul, sau mai bine spus – costul implementării tehnologiei.

    Acum nu mai trebuie să faci o invesiție mare și să arunci ceea ce aveai deja – Trimble, îți va prelua echipamentul GPS vechi indiferent de brandul lui, iar odată cu achiziția echipamentului nou, vei primi o reducere generoasă, în contul echipamentului vechi.

    Aflați cum puteți participa în programul de “buy-back” Trimble: https://bit.ly/buyback_trimble

    Echipa Vantage, are soluții adaptate pentru fiecare fermier, iar prin modularitatea echipamentelor Trimble, chiar și în situația în care după o scurtă perioadă, apar noi nevoi ale fermierului care trebuiesc rezolvate, cu Trimble, nu este nevoie să o iei de la început, ci doar să completezi ceea ce ai deja.

    www.vantage-ro.com


    Te-ar mai putea interesa

    Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!