• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Massey Ferguson MF 8740 S – un tractor perfect pentru cele mai grele lucrări

    agrointeligenta.ro -

    Un tractor Massey Ferguson MF 8740 S cu o echipare de top, cumpărat de la General Leasing, face faţă cu succes celor mai grele lucrări din ferma lui Constantin Ştogrincă.

    Constantin Ștogrincă cultivă rapiţă, grâu, floarea-soarelui şi porumb pe 960 ha, în două comune ieşene – Focuri şi Gropnița. În 2003, când şi-a înființat firma (SC Stomar Agro SRL), şi-a înlocuit calul şi căruţa cu care lucra pământul cu un tractor U650. În 2009 şi-a luat primul tractor Massey Ferguson, un model 8260, de 260 CP, adus din Anglia, second-hand.

    A lucrat cu acel tractor până acum două luni, când i-a intrat în fermă noul tractor Massey Ferguson 8740 S, de 405 CP, care va fi folosit ”la ce-i mai greu”: la arat – cu un plug Moro Aratri Warrior cu 6 trupițe, luat tot de la General Leasing şi cu care a făcut şi proba în câmp, înainte de a cumpăra tractorul, la prelucrarea terenului cu un disc greu Bugnot de 6 m şi la scarificat.

    Consum mai mic de motorină, chiar în condiții dificile

    În primele două săptămâni în ferma lui Ştogrincă, noul tractor Massey Ferguson 8740 S a lucrat cam 40 de ore cu un scarificator Maschio Artiglio Magnum de 3 m. ”Cu tractorul vechi scarificam la 50-60 de centimetri adâncime cu 38 de litri de motorină pe hectar, iar cu tractorul nou am scarificat la 60 cm adâncime, cu 26 litri pe hectar, în sol greu şi uscat”, spune fermierul.

    ”Avantajul transmisiei Vario este că operatorul introduce în calculator viteza de lucru şi tractorul turează, accelerează, schimbă vitezele singur, ca să mențină viteza de lucru şi, automat, consumul de combustibil este redus”, explică Alexandru Antonesei, brand manager Massey Ferguson în cadrul General Leasing.

    Echipare Premium

    Pentru tractoarele Massey Ferguson seria 8700, General Leasing oferă două variante de echipare: Eficient şi Exclusiv.

    ”Pachetul Exclusiv înseamnă echipare premium şi are, în plus față de pachetul Eficient, lestare față 2.300 kg, față de 1.500 kg în varianta Eficient, suspensie activă a punţii față, suspensie cabină, lestare punte spate 500+500 kg, 5 cuple hidraulice cu debit până la 205 litri/minut, monitor cu ecran tactil Datatronic 5, climă, scaun cu suspensie activă – care se reglează automat în funcție de greutatea fiecărui operator, preechipare GPS, manşă MultiPad – astfel că toate comenzile importante sunt «la degetul mare»”, explică Alexandru Antonesei.

    De asemenea, General Leasing echipează toate tractoarele Massey Ferguson de peste 140 CP cu anvelope Michelin.

    Randamentul crescut și confortul fac toți banii

    Ştogrincă a ales varianta de echipare Exclusiv pentru noul său tractor Massey Ferguson. A dat la schimb tractorul vechi, iar diferenţa de preţ o va achita în rate sezoniere. A plătit ceva mai mult, dar spune că investiţia se justifică: ”Randamentul e mai mare într-o zi de lucru şi, în timp, diferența de preț se amortizează. De exemplu, dacă tractorul are suspensie față, îmi dă voie să merg mai repede la discuit, viteza de lucru la lucrările uşoare e mai mare, iar noi asta urmărim, să facem treaba cât mai repede şi mai bine”.

    Fermierul ieşean mai spune că toate aceste dotări fac tractorul Massey Ferguson 8740 S foarte confortabil şi uşor de folosit: ”Prima dată urc eu în orice utilaj pe care îl cumpăr, ca să văd cum funcţionează. Dacă ştii limba română şi ştii să umbli cu un telefon mobil, nu e greu, înveți uşor”.

    General Leasing: Echipă mai mare de service

    Ştogrincă recunoaşte că îşi dorea un tractor nou mai demult, după ce, în 2015, a vizitat fabrica Massey Ferguson din Franța, dar era nemulţumit de service-ul din zona sa. Acum, lucrurile s-au schimbat în bine. Ne spune că a contat foarte mult ”relația cu vânzătorul şi echipa de service”.

    De aproximativ două luni, General Leasing are o echipă nouă de service pentru zona de nord a Moldovei. Şase persoane, față de numai două, câte erau înainte, sunt gata să intervină pentru a rezolva orice problemă pentru fermierii din județele Botoşani, Suceava, Iaşi şi o parte din județele Vaslui şi Neamț.

    ”De anul acesta, toate tractoarele Massey Ferguson au în cabină, pe partea dreaptă, un autocolant cu un cod QR, pe care îl scanezi cu telefonul mobil şi afli toate specificațiile tractorului. Când avem o intervenție, fermierul scanează codul, se duce direct pe seria tractorului şi transmite celor de la service”, explică Alexandru Antonesei.

    MASSEY FERGUSON MF 8740 S DYNA-VT NEW EX

    Motor: AGCO Power 6 cilindri, 8,4 l, max. 400 CP, Stage 5, tehnologie SCR; regulator electronic motor; amplificare putere; priză putere (max. 405 CP la motor);
    Transmisie: Dyna VT, 4WD, 50 km/h, cutie viteze CVT viteză continuu variabilă, comandă PowerShuttle – MultiPad pe cotieră.

    Află mai multe detalii de la reprezentanții General Leasing, la numărul de telefon: +40 21 233 10 64 sau la adresa de e-mail: info@generalleasing.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till