Energie şi biocombustibili

Primarul Oprescu despre proprietarii de sere și antreprenorii loviți de scumpirea gigacaloriei: ”Îmi cer scuze că sunt nemulţumiţi, o să le treacă”

Primarul general Sorin Oprescu a declarat astăzi, referindu-se la creşterea preţului gigacaloriei pentru agenţii economici din Capitală, inclusiv fermierii care au sere, că nu va reveni asupra deciziei și că ”preferă să îi ajute pe cei mulţi”.

“Sigur că unii o să fie nemulţumiţi, îmi cer scuze că sunt nemulţumiţi, o să le treacă pentru că preţurile nu sunt aşa de mari, dar eu prefer să îi ajut pe aceia mulţi. Nu pot să împart banii aceia, gestionăm sărăcia, dar lumea nu prea crede chestia aceasta. Toată lumea spune: lasă că se poate; uite că nu se poate să cheltuieşti banul aşa cum a fost până acum 3, 4 ani înainte să înceapă criza asta nenorocită”, a spus primarul Capitalei Sorin Oprescu cu prilejul verificării stadiului lucrărilor la Pasajul Mihai Bravu.

Decizia de majorarea a preţului gigacaloriei cu 40% de la 1 ianuarie 2014, de către Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, este o ameninţare reală pentru producătorii de legume care folosesc energia termică produsă de societatea RADET. Federația PRO AGRO a atras atenția că această situație ar putea aduce falimentul celei mai mare sere de legume din Europa, Leoser SA, care își desfășoară activitatea pe 150 de hectare. Drept urmare, 4.000 de angajați din agricultură ar urma să fei disponibilizați de către o singură societate lovită de majorarea prețului la gigacalorie.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. parintii ne au adus comunismul iar copii lor ne au adus capitalismul, vezi cazurile tismaneanu, roman, patapievici ( si coincidenta sau nu sunt evrei)etc ah da si acum avem il avem pe naumovici ponta primministru, e bine, vom avea victorii multe.sorin Oprescu, fiul generalului de Securitate Hirsch, care ca orice evreu ce-şi maschează identitatea a devenit Oprescu, protejatul lui Ion Iliescu, , fals opozant al sistemului,sarcini Revolutia a fost facuta de brukner brucan si neulander petre roman la ordinul ,,aliantei israelite universale,,cine vrea sa inteleaga politica si economia prima data trebuie sa citeasca ,, PROTOCOALELE ,,INTELEPTILOR (de fapt satanisti daca citesti ),, SIONULUI,, impreuna cu actualizarea lor PROTOCOALELE DE LA TORONTO,,daca se poate editia cu comentariile lui ioan mota este fabulos … macar din curiozitate….veti avea mari surprize doar citind aceasta carte veti intelege de ce guvernantii si presedintii i-au atitea decizii aberante impotriva popoarelor lor

Scrie un comentariu