• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cele 5 subvenții pentru care fermierii n-au primit niciun leu!

  agrointeligenta.ro -

  Lista subvențiilor care întârzie să ajungă în conturile fermierilor. De-a lungul anilor, agricultorii și crescătorii de animale au aflat că de la a fi autorizați la plată și până la a încasa efectiv sumele în cont, e drum lung. Cum la Ministerul Agriculturii, apele sunt tulburi în interimat și pare că la Guvern și Trezorerie s-a uitat de banii fermierilor, Agrointeligența –  AGROINTEL.RO face o listă care să le aducă mainte guvernanților de subvențiile ce TREBUIE să fie plătite fermierilor!

  Subvențiile care trebuie plătite fermierilor: A doua tranșă din plățile directe

  La data de 5 decembrie erau 326.146 de fermieri autorizați la plată cu suma de 166,27 milioane de euro. Din discuțiile avute cu producătorii agricoli nu am găsit niciun fermier care să fi încasat acești bani, a doua plată de la APIA. Explicația ar fi una simplă: APIA autorizează, Guvernul nu plătește și sumele nu pleacă din Trezorerie!

  Subvenții care trebuie plătite fermierilor: Ajutorul de minimis pentru cultura de usturoi

  Fermierii care au cultivat usturoi și au cerut ajutor de minimis au avut termen până pe 27 noiembrie să depună actele care dovedesc valorificarea culturii. Nu se spune nimic însă de plată, pe care fermierii se bazează pentru a-și continua activitatea agricolă. Acești bani sunt achitați prin Direcțiile Agricole Județene.

  Subvenții care trebuie plătite fermierilor: Acciza la motorină pe trim. 2 și 3

  Rectificarea bugetară a rezolvat, teoretic, gaura financiară ce nu permitea plata integrală a subvențiilor la motorină. Ministerul Agriculturii și Guvernul nu au astfel nicio scuză să nu vireze către fermieri, prin APIA, ajutorul de stat pentru acciza la motorina utilizată în trimestrele 2 și 3 din acest an. Și, totuși…unde-s banii?

  Subvenții care trebuie plătite fermierilor: Ajutorul pentru fermierii afectați de pandemie

  31 decembrie este termenul final pentru plata către fermele de animale care au fost afectate de pandemie. Aici intră exploatațiile de bovine cu peste 90 de capete, cele de suine și de păsări. Banii vin de la bugetul de stat, în limita a 100.000 de euro pe fermă. Am spus vin…teoretic. Practic, încă nimic! Termenul pentru plata acestui ajutor de stat prin APIA este 31 decembrie 2020.

  Subvenții care trebuie plătite fermierilor: Ajutorul pentru micii fermieri afectați de pandemie

  Maxim 7.000 de euro pe fermă pot primii mici producători care cresc până la 90 de capete de vaci adulte, cei care cultivă legume în solar sau care cresc ovine. Acestor fermieri li s-a promis că plățile vor începe din 25 noiembrie. Au trecut și alegerile din 6 decembrie și nu sunt semne că măcar vreun leuț să fi ajuns în conturile producătorilor agricoli. Termenul pentru plata acestui sprijin din fonduri europene, prin APIA, este 30 iunie 2020.

  În afară de aceste cinci scheme, agricultorii așteaptă să încaseze și diferența de 12% restantă de la cuantumul despăgubirilor pentru secetă la culturile de toamnă. Și pentru acest ajutor de stat s-au alocat bani la rectificarea bugetară, dar nu sunt semnale să se fi făcut plăți.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Plăți din subvențiile APIA făcute în conturile crescătorilor de animale! Subvenția APIA care se plătește într-o singură tranșă anuală! Termen-limită: 30 noiembrie! Calendarul plăților APIA în 2021: plăți și termene obligatorii la subvenții!

  Ultimele știri

  Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Vom plăti toate pagubele făcute de animalele sălbatice! Tractor cuprins de flăcări pe câmp, în timp ce efectua lucrări agricole FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei – 3 martie 2021