• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Da, cea mai bună variantă de ministru al Agriculturii, pentru fermieri și pentru România, sunt convins că este Adrian Pintea, directorul APIA!

    Vlad Macovei -

    Pentru prima dată, într-o știre Realitatea TV citând surse din PNL, numele actualului director APIA, Adrian Pintea apare ca variante pentru Ministerul Agriculturii în negocierile de constituire a noului Guvern. Eu știu așa: Că Adrian Pintea este pe o listă „din oficiu” construită înaintea negocierilor de către PNL, pe care se mai află, printre alții, actualul ministru Adrian Oros, secretarul de stat Emil Dumitru și fostul președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților în perioada 2012-2016, Nini Săpunaru. Negocierile vor demara mâine, sâmbătă, 12 decembrie, și vor prinde viteză după nominalizarea premierului desemnat, probabil lunea sau marțea viitoare. Tot atunci, începând de marți, vor începe discuțiile aplicate, pe nume și portofolii.

    Sunt absolut convins, și voi și argumenta, de ce Adrian Pintea, actualul director APIA, este, de departe, cea mai bună soluție pentru postul de ministru al Agriculturii. Să o luăm pe rând:

    1. Adrian Pintea are cunoștințele, priceperea, experiența și echilibrul de a conduce cu succes consultările pentru nou Plan Național Strategic de care este legat, pentru România, Politica Agricolă Comună 2021-2027 și implicit banii și proiectele sectorului agroalimentar pentru această perioadă. Actualul director APIA, din poziția de ministru al Agriculturii, poate finaliza cu succes redactarea acestui Plan Național Strategic în câteva luni, cu un compromis rezonabil acceptat de către tot mediul asociativ al sectorului agroalimentar.
    2. Adrian Pintea a demonstrat că poate coordona cu succes o structură administrativă, APIA, care gestionează, pentru România, cea mai mare sumă din banii europeni. Este respectat atât în țară, cât și la Bruxelles.
    3. Adrian Pintea este un om al dialogului. Nu știu să aibă mize personale și nu l-am văzut niciodată altfel decât obiectiv și de bună-credință. Fermierii vor avea întotdeauna ușa deschisă. Greșelile, puține cred, pe care le va face, le va recunoaște bărbătește și le va îndrepta negreșit.
    4. Adrian Pintea va face politica PNL și a coaliției la putere, fără doar și poate, și o va face bine, ducând la îndeplinire programul de guvernare, pe zona de agricultură, votat de Parlament. Dar o va face ținând cont, de fiecare dată și cu egală măsură, de interesele fermierilor autohtoni și ale satului românesc.
    5. Adrian Pintea, prin modul în care a acordat subvențiile, dar și alte sume din bugetul național sau european, în ciuda dificultăților și complicațiilor, a demonstrat că este un susținător al sectorului agroalimentar național. Susținere pe care cred că o va duce până la capăt, în mandatul de ministru a Agriculturii.

    Eu, alături de Grupul Agrointeligența și Asociația Forța Fermierilor, îl voi susține deschis, asumat, transparent și puternic pe Adrian Pintea pentru funcția de ministru al Agriculturii. Pentru toate argumentele de mai sus. Vă invit și pe dumneavoastră, dacă credeți la fel sau dacă v-am convins, să faceți același lucru. Iar cei care sunt de altă părere, îi invit să îmi spună și să dezbatem argumentele sau contraargumente lor!


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”