• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • CiCh Năvodari introduce pe piață o nouă generație de biostimulatori: Terram și Nutrifolium!

  agrointeligenta.ro -

  Combinatul de Îngrășăminte Chimice (CiCh) Năvodari, singurul producător român de fertilizanți și biostimulatori profesionali, a continuat și în această perioadă cu multiple provocări să investească în cercetare, reușind cu succes dezvoltarea unor noi game de produse, Terram și Nutrifolium, care înlocuiesc aproape toți biostimulatorii din portofoliu.

  “A fost înlocuit în proporție de 90% portofoliul de produse speciale. Schimbarea a fost determinată de introducerea de noi tehnologii, care ne-au dat posibilitatea să aducem în portofoliu produse care vin cu plus valoare pentru fermieri. Procesul de cercetare – dezvoltare a acestor produse a avut costuri atașate de 500.000 lei”, declară Cezara Vișan, director executiv al CiCh Năvodari.

  Cele două noi game acționează asupra sistemului radicular și favorizează procesele vegetative în condiții de stres

  Astfel, gama Terram stimulează și susține creșterea și dezvoltarea sistemului radicular, asigurând un start îmbunătățit al culturilor, favorizează absorbția nutrienților și transportul acestora în plantă prevenind dezechilibrele nutriționale și stimulează activitatea microorganismelor benefice în rizosferă.

  Gama Nutrifolium stimulează fotosinteza, producerea de fitohormoni și sinteza aminoacizilor și proteinelor. De asemenea, stimulează multiplicarea celulară asigurând creșterea și dezvoltarea vegetativă și productivă. reduce stresul indus de factorii abiotici – pesticide, factori climatici și crește toleranța plantelor în condiții de salinitate.

  Utilizate impreună în tehnologiile de cultură, ambele game de produse au efect sinergic, eficientizează nutriția plantelor cultivate, susținând potențialului productiv al soiurilor și hibrizilor.

  Prin înnoirea gamei, CiCh estimează că ponderea produselor speciale ar putea atinge 5% din cifra de afaceri

  “Schimbarea portofoliului se întâmplă ori de câte ori reușim să finalizăm cercetarea pentru îmbunătățirea produselor pe care le avem. Nu exista o perioadă prestabilită de schimbare a portofoliului, însă preocuparea noastră pentru adaptarea la nevoile fermierilor și la schimbările climatice este permanentă”, declară Cezara Vișan.

  În portofoliul CiCh Năvodari se regăsesc, în prezent, cinci mari game de produse, respectiv: NG, Nutri – Top, Bio, Terram și Nutrifolium.

  Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari este o societate cu tradiție în producția de îngrășăminte chimice, dar și un promotor al celor mai noi tehnologii pentru fertilizare în România. Cele mai cunoscute tehnologii introduse pe piața din România sunt: îngrășămintele pe baza de azot sau complexe cu degajare controlată a părți de azot – gama NG și îngrășămintele din gama Nutri – Top care utilizează tehnologiile NGOO și Amesal și conțin extracte humice, macroelemente secundare și microelemente.

  Cich are aproximativ 120 de angajați și o echipă comercială proprie prezentă la nivelul întregii țări.


  Te-ar mai putea interesa

  Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu Stelian Fuia, STINE: Există un beneficiu de 300 euro/ha pentru fermier, după ce scădem costurile cu sămânța și nutriția suplimentară Parlamentul European a adoptat propunerea CE pe NGT, cu interzicerea brevetelor și măsuri de etichetare Oficial! Interzis de astăzi la aplicarea îngrășămintelor pe terenurile agricole. Sunt și excepții! UPDATE. Proprietarul celui mai mare combinat de îngrășăminte din Ungaria – noi declarații despre sistarea producției

  Ultimele știri

  Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE Franța și Polonia au cerut UE monitorizarea mai atentă a producției de cereale din Ucraina Fermierii români au cerut la Bruxelles un preț de intervenție de minim 200 euro pe tona de grâu Dacian Cioloș va transmite la Bruxelles un set de propuneri pentru Politica Agricolă Comună (PAC) APIA a început plata subvenției de 73 euro/ha