• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Mesaj intern la APIA! Mobilizare pentru plata ajutorului de 7.000 de euro prin Măsura 21!

    agrointeligenta.ro -

    Mobilizara generală la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Funcționarii agenției de plăți au lucrat și în acest weekned, atât ieri, sâmbătă – 19 decembrie, cât și astăzi, duminică – 20 decembrie, pentru a parcurge cât mai multe dintre dosarele fermierilor care au solicitat sprijinul de Covid-19 prin Măsura 21, ajutor din fonduri europene în cuantum de până la 7.000 de euro pe fermă.

    Din informațiile Agrointeligența – AGROINTEL.RO primite la adresa redactia@agrointel.ro, se pare că există încă un număr semnificativ de cereri care nu sunt acceptate de sistem și la care încă trebuie date introduse pentru ca fermierii să devină eligibili. Din informațiile Agrointeligența, activitatea în centrele APIA este intensă pe Măsura 21, un sprijini ce se achită fermierilor din fonduri europene și la care se dorește ca toți beneficiarii care au depus cereri și îndeplinesc criteriile de eligibilitate să fie și plătiți.

    Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Caraș-Severin, Dumitru Stepanescu a vorbit recent despre plățile care se vor face din bani europeni prin Măsura 21, bani care vin să-i ajute pe fermierii români în contextul epidemiei de coronavirus. Potrivit acestuia, la acest moment, cererile pe această măsură sunt în lucru, mai exact se face controlul administrativ. ”Sunt solicitări din partea fermierilor pentru o măsură de sprijin care a fost adoptată de Guvernul României pentru a veni în sprijinul lor, pentru a mai atenua pierderile pe care le-au avut din cauza acestei pandemii. Se acordă sume de bani din Fondul European de Dezvoltare Rurală, măsura se numește 21, asigură o subvenție pentru sectorul bovin, sectorul legume-fructe și cartofi, și sectorul ovin-caprin. În Caraș-Severin avem depuse 3.327 de cereri, 1.215 sunt pentru sectorul ovin-caprin, 1.305 în sectorul legume-fructe și cartofi și 807 în sectorul bovin”, a declarat Dumitru Stepanescu, directorul APIA Caraș-Severin, potrivit radioresita.ro.

    Directorul APIA Caraș-Severin a ținut să sublinieze faptul că atunci când se va da startul plăților pe Măsura 21, totul va fi gata pregătit. ”Aceste cereri care au fost depuse la APIA sunt în lucru, se face controlul administrativ pe ele și le pregătim ca atunci când se dă startul, adică să fie transferate pe tranșele de plată, să fim pregătiți”, a explicat acesta.

    Atât de la nivelul APIA Central, cât și la nivelul centrelor județene și locale, funcționarii și-au propus ca până la finele anului să finalizeze autorizarea plăților pentru toate ajutoarele pe care fermierii le au de încasat pentru a compensa pierderile cauzate de pandemie. Dacă în cazul ajutorului de Covid-19 achitat de la bugetul de stat, numărul cererilor a fost unul mai mic, fiind vorba de fermele cu peste 90 de capete de bovine (544 de exploatații), ferme  de suine și de păsări, și s-a reușit deja autorizarea la plată a dosarelor, la Măsura 21 sunt depuse peste 120.000 de cereri atât pentru sectorul vegetal, cât și pe zootehnie.

    Vă reamintim că Măsura 21 a instituit un sprijin excepțional pentru compensarea pierderilor cauzate de pandemia Covid-19 fermierilor care cresc ovine, celor care dețin între 5 și 90 de capete de bovine adulte, cultivatorilor de legume și celor care dețin livezi de pomi fructiferi. Sprijinul maxim ce poate fi încasat de un beneficiar este de 7.000 de euro pe exploatație, iar termenul limită pentru plăți este 30 iunie 2021.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA