• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Combinatul Azomureș și-a reluat producția normală, după ce o pană de curent a afectat una dintre instalații

  Angelica Lefter -

  Activitatea combinatului Azomureș a revenit la normal după trei zile în care una dintre instalațiile sale a fost afectată de o avarie din sistemul național de transport al energiei electrice.

  Producția de îngrășăminte a combinatului Azomureș din Târgu Mureș a fost reluată de luni, 11 ianuarie 2021, în parametri normali. Anunțul vine după ce activitatea unei instalații a fost afectată de avaria din sistemul naţional de transport al energiei electrice, care s-a produs pe 8 ianuarie, la sfârşitul săptămânii trecute.

  ”Instalaţiile de pe platforma Azomureş funcţionează la parametri normali după incidentul de vineri, 8 ianuarie 2021, când o pană în reţeaua naţională de transport a energiei electrice a afectat mai multe judeţe din nord-vestul României. Astfel de evenimente ar trebui să se întâmple foarte rar şi dovedesc necesitatea unei infrastructuri adecvate la nivel naţional şi european. Ultima situaţie similară a fost înregistrată de Azomureş în 2015. Instalaţiile de pe platforma Azomureş sunt echipate cu sisteme independente de blocare şi există proceduri clare de oprire. Evenimentul a confirmat, de altfel, respectarea procedurilor de oprire. La nivelul companiei a fost demarată o investigaţie internă pentru a identifica oportunităţile de îmbunătăţire. Impactul asupra mediului înconjurător a fost minim, fără să creeze probleme în comunitatea locală”, potrivit unui comunicat de presă al Azmorureş, remis agerpres.ro.

  Informarea mai arată că activităţile au fost reluate treptat, pe măsură ce au fost create condiţii favorabile în ceea ce priveşte furnizarea energiei electrice. Cu această ocazie au fost testate şi echipamentele de reducere a zgomotului la o serie de instalaţii.

  ”Pornirile de instalaţii au decurs normal, unele dintre echipamente fiind pornite în avans faţă de calendarul stabilit. Cu această ocazie, au fost testate şi echipamentele de reducere a zgomotului, amortizoare de sunet montate în diferite instalaţii, astfel că nu am înregistrat un nivel ridicat de zgomot ambiental în afara platformei. Din punct de vedere financiar, după ce investigaţia internă ne va oferi toate datele, vom solicita transportatorului naţional de energie electrică acoperirea cheltuielilor generate de oprirea/pornirea instalaţiilor. Livrările de îngrăşăminte către distribuitori şi fermieri se realizează la parametri normali, toate produsele noastre sunt disponibile pentru piaţa locală şi cea internaţională”, se mai arată în comunicatul combinatului mureşean.

  Azomureș a anunțat inițial, în momentul în care s-a înregistrat pana de curent, că în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roșcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațiile de producere a acidului azotic. Zvonurile că aceasta ar avea un impact negativ asupra mediului au fost, însă, respinse de conducerea combinatului.

  Pana de curent a afectat, în data de 8 ianuarie, consumatorii casnici și industriali din mai multe județe din România. Probleme cu alimentarea electrică au fost sesizate atunci în județele: Satu Mare, Maramureș, Mureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba și Sibiu.

  CITIȚI ȘI: Căderi de curent în mai multe județe!


  Te-ar mai putea interesa

  Polonia a lansat subvenția de 217 de euro pentru scroafele care fată minim 10 purcei Germania va avea un ministru al Agriculturii din partea Verzilor! Ion Șmecherul, ciobanul devenit vedetă pe YouTube, a murit din cauza băuturii!

  Ultimele știri

  Un altfel de plug. Consum de motorină redus cu 25% și o mărunțire mai bună a solului arat Subvenții APIA 2022: Dispoziție dată de ministrul Adrian Chesnoiu pentru plățile către fermieri! ANM a emis o alertă de ninsori, vânt puternic și polei în mai multe județe!