Burse şi preţuri

Ucraina a dat lovitura cu exporturi-record de cereale: Cele mai mari tranzacții, în noiembrie și decembrie 2013

Ucraina și-a depășit obiectivul pentru anul 2013, arată un bilanț recent privind exporturile de cereale. Țara vecină a livrat 18,5 milioane de tone de cereale pe piețele externe, a anunțat ministrul politicii agrare și alimentare, Mykola Prysiazhniuk.

” În 2013 , am depășit volumul planificat al exporturilor de cereale. Acest lucru este foarte important, deoarece acesta este un indicator al funcționării eficiente a logisticii de cereale pe piața internă. Fermierii noștri au trimis în străinătate 18,5 milioane de tone de cereale, cu peste 4 milioane de tone mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent”, a declarat Prysiazhniuk, citat de presa ucraineană.

Potrivit ministrului din Ucraina, cele mai mari rate de livrări de cereale pe piețele externe au fost realizate în noiembrie și decembrie. În noiembrie, fermierii  au exportat 4,6 milioane de tone de cereale, iar în luna decembrie – 4,4 milioane de tone.

” Cerealele noastre sunt foarte competitive pe piața internațională de astăzi, după cum reiese din cererea mare. Prin urmare , vom continua să lucrăm la deschiderea de noi piețe. Ucraina a dovedit deja că joacă un rol important în asigurarea securității alimentare la nivel mondial, așadar, în 2014, intenționăm să ne consolidăm această poziție”, a spus Prysiazhniuk .


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!