• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Agricultura locală se dezvoltă. Peste 300 de fermieri sunt parteneri Clariant în România

  Ramona Dascălu -

  Pentru fermierii din zona de sud a țării, paiele de cereale încep să devină o sursă de venit tot mai importantă. Și asta deoarece compania elvețiană Clariant, activă în domeniul produselor chimice de specialitate, va deschide până la finalul lui 2021 în comuna Podari, județul Dolj, o fabrică de ultimă generație, specializată în producția de etanol celulozic cu ajutorul tehnologiei sunliquid®, materia primă provenind în totalitate din agricultura locală. O inițiativă care aduce un suflu nou în regiune și deschide noi posibilități pentru dezvoltarea agriculturii.

  Formarea lanțului de aprovizionare Clariant a început în anul 2018, atunci când în care au fost semnate și primele contracte multianuale cu fermierii doljeni. Oferta extrem de atractivă înaintată de către companie, dar și oportunitățile de dezvoltare, au atras tot mai mulți colaboratori, astfel că numărul furnizorilor Clariant a ajuns la 300. Cantitatea de paie colectată la finalul recoltei de anul trecut a fost și ea importantă, aproximativ 30.000 de tone fiind stocate în depozitele contractate de către companie.

  O colaborare avantajoasă

  Orice fermier din zona de sud a României, dar și din alte zone, poate deveni parter Clariant și are posibilitatea de a alege atât suprafața cultivată ce urmează a fi contractată, cât și gradul de implicare dorit – strict pentru furnizarea de paie de cereale, sau preluarea întregului lanț de aprovizionare, ce presupune și balotarea, transportul și depozitarea. Banii astfel obținuți pot fi folosiți pentru dezvoltarea activității în cadrul fermei, aspect extrem de important atât pentru fermieri, cât și pentru comunitatea locală.

  Noi oportunități pentru 2021

  Campania Clariant continuă, cu perspective interesante: sunt căutați noi parteneri, până când întreaga cantitate de paie necesară pentru producția anuală de etanol celulozic – peste 250.000 de tone! – va fi asigurată: “Clariant este deja un partener recunoscut și respectat în regiune, iar încrederea acordată de fermierii ne motivează și ne obligă în același timp. În 2021 venim în întâmpinarea lor cu aceeași ofertă atractivă – venituri suplimentare, terenuri eliberate rapid și o colaborare pe termen lung, bazată pe încredere. Ne așteptăm ca la sfârșitul recoltei din acest an să dispunem de peste 100.000 de tone de paie” explică Paul Popescu, Manager de achiziții materii prime și logistică pentru fabrica de etanol celulozic.

  Fermierii interesați de colaborarea cu Clariant pot suna la numărul de telefon 0720 067 001 sau pot accesa www.clariant.com/dragi-fermieri, pentru a afla mai multe detalii despre fabrica de etanol celulozic, tehnologia sunliquid® de procesare a reziduurilor agricole și, desigur, despre oportunitățile de afaceri disponibile.

  Proiectul Clariant în Podari

  Clariant construiește în prezent la Podari, lângă Craiova o fabrică la scară comercială pentru producția de etanol celulozic din reziduuri agricole, pe baza tehnologiei sunliquid®, deținută de către companie. Odată devenită operațională, unitatea va prelucra aprox. 250.000 tone de paie, pentru a produce 50.000 tone de etanol celulozic. Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, cu adevărat sustenabil și neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi combinat cu ușurință în combustibilii convenționali, pentru a fi utilizat în infrastructura auto actuală.


  Te-ar mai putea interesa

  Germania, la un pas să introducă o taxă de 0,40 de euro pe kilogramul de carne vândut în magazine și piețe Bani pentru fermieri la rectificarea bugetară. Sumele pentru Ministerul Agriculturii Garda de Mediu le răspunde celor deranjați de mirosul provenit de la fertilizările cu gunoi de grajd

  Ultimele știri

  Un legumicultor din județul Olt, impresionat de biostimulatorii pe care îi folosește Îndemnul ministrului Daea pentru șefii DAJ: Mergeți în teren, sprijiniți fermieri! Medicii veterinari din Polonia pregătesc un protest pe tema salariilor