• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pentru prieteni și dușmani: Ce mă mână în luptă cu Forța Fermierilor

    Vlad Macovei -

    Am avut succes cu prima fază a lansării proiectului Asociația Forța Fermierilor. Mulți fermieri care au venit alături de mine, conturarea primelor acțiuni, pregătirea AGA de debut, construcția mediatică de impact, toate aceste elemente sunt argumentele unui start bun. Așa cum este și sloganul Asociației Forța Fermierilor, sunt absolut convins că vom pune, împreună, agricultura în ofensivă. Și pentru asta dragi fermieri, celor care aveți încredere în mine și care v-ați decis să vă luptați, deschis, pentru drepturile dumneavoastră legitime, vă mulțumesc. Sunt onorat și responsabilizat la maxim.

    Pentru cei care încă nu sunteți convinși, veți vedea că vorbele și faptele noastre vor avea impact. Urmează faza a doua. Iar celor care ne sunteți dușmani, care vă temeți de efectul pe care îl va genera Asociația Forța Fermierilor, care nu vreți ca membrii noștri să aibă succes, vă transmit, de asemenea complimentele mele. Ne obligați să fim mai buni, mai pragmatici, mai cu picioarele pe pământ și, de ce nu, să ne regăsim modestia, să nu o luăm pe arătură. Sper să vă depășiți dușmănia la un moment, să reflectați onest la ce anume v-a cauzat-o. Eu voi fi tot aici, un om al dialogului și al implicării totale pentru susținerea fermierilor. Au fost multe dezinformări, multă zvonistică, multe minciuni lasate de acești dușmani ai proiectului nostru și care vizau Asociația Forța Fermierilor.

    Vreau să tranșez aceaste chestiuni și vă spun tuturor că în spatele Asociației Forța Fermierilor stă determinarea mea, nenegociabilă, de a ajuta fermierii care au încredere în abilitățile mele de comunicare, organizatorice, de a pune presiune publică, de planificare și de strategie pentru a convinge decidenții politici să facă bine sectorului agroalimentar. Și pentru a oferi o bază de pornire pentru o adevărată convergență a întregului mediu asociativ. Dar fără blaturi și fără interese personale, ca priorități. Vă propun, cu adevărat, să punem agricultura în ofensivă. Cu jumătăți de măsură nu se poate. E nevoie de un moment zero, de o resetare. Vom mai vorbi despre asta.

    Acum vreau să fac câteva afirmații, logice și tranșante pentru orice om de bună-credință, cu privire la ce mă mână în luptă, personal, cu Forța Fermierilor.

    1. Sunt om și sunt supus greșelii. Acolo unde am greșit și față de cine am greșit, prezint scuze. Încerc fiu mai bun, în fiecare zi, să fiu mai eficient și corect în activitatea mea profesională. Ce mă mână în luptă este dorința de a avea succes, de a face diferența. Asta fac la Agrointeligența, asta vreau să fac la Asociația Forța Fermierilor. Ca membrii noștri să aibă succes. Nimic altceva nu mă interesează mai mult decât asta. Sigur vor fi și eșecuri, și erori, nu ne va ieși totul așa cum vrem, de fiecare dată. Voi recunoaște greșeala, o voi îndrepta, de fiecare dată. Înțelegeți asta?
    2. Rezultatele mele profesionale și antreprenoriale depind de succesul fermierilor. Începând cu 2021, vin câțiva ani decisivi pentru sectorul agroalimentar și este nevoie de unitatea și solidaritatea fermierilor pentru a câștiga această luptă. Am evaluat că activitatea de la Agrointeligența poate fi completată de Asociația Forța Fermierilor, pentru reprezentarea intereselor fermierilor. Am conceput strategia, am planificat, am implementat, am executat faza întâi. Nimic obscur, totul comunicat transparent. Deranjează asta?
    3. Nu sunt fermier, știe toată lumea. Nu am studii agronomice și nu îmi voi permite niciodată să îmi dau cu părerea pe chestiuni tehnice. Mă voi consulta însă întotdeauna cu cei mai buni, voi lăsa specialiștii să se pronunțe. Faptul că nu sunt fermier este un avantaj, consider, și așa văd mulți dintre dumneavoastră. Nu au nici ce să îmi ia, nici să îmi dea, nici cu ce să mă amenințe, nici cu ce să mă ademenească. Reprezint o formulă de comunicare și persuasiune în zona de reprezentare a intereselor fermierilor, vreau să mă fac util, este o datorie pe care mi-o asum. Sunt imparțial vegetal/zootehnic, fermă mare/fermă mică, și voi rămâne așa. De ce nu este bine așa?
    4. Nu am niciun interes politic personal. Nu sunt membru de partid, nu am simpatii politice puternice, am relații bune cu politicieni din toate partidele și am criticat politicieni din toate partidele. Sunt ziarist de 25 de ani, de la vârsta de 20 de ani, am trecut prin toate etapele profesionale de la reporter la redactor-șef. Și mai apoi, fondator Agrointeligența. Am lucrat doar în mediul privat și intenționez să ies la pensie din mediul privat. Nu am ambiții politice personale, nu vreau să devin politician. Dacă sunt fermieri care vor dori să se implice în politică, pentru a face bine sectorului, îi voi sprijini necondiționat. Cum am făcut-o și până acum. Asociația Forța Fermierilor nu are interese politice de partid. Când cineva vă spune că sunt pesedist sau penelist, vă insultă inteligența. Useristo-plusist încă nu m-a făcut nimeni dar nu e timpul pierdut. Așadar, puteți accepta toate asta?
    5. Nu sunt un om comod. Înțeleg asta. Agrointeligența a produs un cutremur în presa agricolă, Asociația Forța Fermierilor va produce un cutremur în mediul asociativ. Dar e de bine, pentru că fermierii au avut de câștigat și vor avea de câștigat în continuare. Și lucrurile se așează mai bine, cu performanțe mai bune, cu impact mai mare. Sigur, asta vă obligă și pe dumneavoastră, dragi critici, să vă schimbați, să fiți mai buni. Înțeleg că nu e comod dar performanța nu se obține ușor. Și nu uitați, la final, că nu eu sunt important. Membrii Asociației Forța Fermierilor, cititorii Agrointeligența, ei sunt importanți. Scopul este ca fermierii să o ducă mai bine iar agricultura, satul românesc să aibă o șansă în plus, în viitor. La asta trebuie să muncim, cu toții, de dimineața până seara. E nevoie de curaj. Putem face asta împreună?


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii români au cerut la Bruxelles un preț de intervenție de minim 200 euro pe tona de grâu Fermierul care reușește să producă legume în solar 10 luni pe an Blocaj la APIA! Fermierii cer plata de urgență a subvențiilor ANT și ecoschema PD-04!

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii