• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Mesajului directorului APIA, Adrian Pintea, pentru fermieri!

    agrointeligenta.ro -

    Mesajul directorului general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea, pentru fermieri. În cadrul celui de-al doilea număr al revistei agenției de plăți, APIAGRICULTURA, șeful instituției îi asigură pe producătorii agricoli că în ciuda contextului pandemic, plata subvențiilor și organizarea perioadei de tranziție până la noua PAC, sunt în continuare prioritare.

    Iată, integral, mesajul șefului APIA, Adrian Pintea, transmis fermierilor prin publicația APIAGRICULTURA:

    Anul 2020 a fost un an atipic care a impus regândirea paradigmei operaționale și adaptarea acesteia unui nou mod de lucru, guvernat de imperiul digital. În condițiile distanțării sociale și a nevoii de limitare a interacțiunii fizice, a trebuit să găsim soluții care să ne permită să ne continuăm activitatea în mod eficient, fără sincope și în același timp, cu respectarea noilor reguli socio-sanitare impuse de prezența acestei pandemii.

    În ciuda crizei provocate de Covid, demersurile obișnuite de gestionare a schemelor de plăți și măsurilor de sprijin ce revin în responsabilitatea instituției noastre nu au avut de suferit. Pentru acest lucru a fost nevoie de adaptarea în timp real la noul statu-quo și reconsiderarea provocărilor imediate, astfel încât să asigurăm îndeplinirea obiectivelor instituției noastre.

    Astfel, APIA a reușit prin resurse proprii să-și adapteze rapid sistemul informatic pentru primirea online a cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020.

    Chiar si în aceste condiții excepționale, nivelul de performanță al instituției nu a scăzut, ci dimpotrivă, APIA a continuat neîntrerupt efectuarea tuturor plăților către fermieri, Campania 2020 de plată în avans stabilind un nou record – peste 1,4 miliarde de euro, respectiv cea mai mare sumă plătită de APIA într-o campanie de plată în avans.

    Mai mult decât atât, am implementat cu succes o serie de noi măsuri de sprijin cu caracter excepțional, care să răspundă nevoii imediate a fermierului român de a face față efectelor negative ale pandemiei, toți fermierii eligibili fiind plătiți integral până la aceasta dată.

    Anul 2021, un an tipic, să sperăm, dar nu lipsit de provocări. Ca și până acum, vom căuta să menținem abordarea tuturor provocărilor cu soluții concrete și eficiente, care să vină în întâmpinarea nevoilor reale ale fermierului român și să punem în acord interesele acestuia cu oportunitățile de finanțare europeană și națională.

    Suntem într-o perioadă de tranziție de la vechea la noua Politică Agricolă Comună, în care vom recurge la adaptarea parcursului instituției noastre la noua politică și exigențele acesteia, așa cum am procedat de-a lungul timpului, ținând pasul cu reformele anterioare ale sectorului agricol.

    Efectuarea la timp a tuturor plăților către fermieri, în mod echitabil și transparent rămâne, în mod evident, prioritatea de pe agenda de lucru a agenției.

    Nu mai puțin importante sunt însă consolidarea, creșterea capacității de răspuns și adaptarea sistemului informatic al agenției la elementele de noutate generate de regulamentul de tranziție și de pandemie, precum și continuarea eforturilor de creștere a gradului de digitalizare a proceselor derulate.

    Angajamentul nostru față de fermierii români este că, și în anul 2021, vom continua să fim un partener capabil să răspundă cu profesionalism tuturor provocărilor și să genereze soluții eficiente și imediate la problemele cu care aceștia se confruntă și vom continua să-i sprijinim cu aceeași seriozitate și dedicare în accesarea fondurilor europene și naționale derulate de APIA.

    Mereu alături de fermieri!


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till