• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Franța: Mirosul de bălegar și cântatul cocoșului, recunoscute ca parte din patrimoniul satelor!

    Ramona Dascălu -

    Franţa a decis că mirosul de bălegar și cântatul cocoșului fac parte din patrimoniul senzorial al satului! De acum înainte niciun francez nu mai are dreptul să se plângă de cântecul cocoşului sau al greierului şi nici de mirosul de bălegar și asta pentru că Parlamentul din Franța a adoptat definitiv legea potrivit căreia cântatul cocoșului și mirosul de bălegar, fac parte din patrimoniul senzorial al țării.

    Cum le-a venit francezilor ideea să adopte o astfel de lege

    În decembrie 2020, un francez a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare şi la o amendă de 300 de euro, de Tribunalul Corecţional din Privas, după ce a omorâtcocoșul vecinului în mai 2020, deranjat de faptul că făcea prea mult zgomot. În plus, timp de trei ani omul nu are dreptul să poarte ori să utilizeze o armă.

    ”Viaţa la ţară presupune acceptarea unor sunete şi mirosuri”, a declarat imediat după adoptarea legii secretarul de stat însărcinat cu viaţa la ţară, Joël Giraud, potrivit rfi.ro.

    Francezii trebuie să fie de acum încolo foarte atenți întrucât sunetele şi mirosul ce caracterizează spaţiile naturale au intrat, prin intermediul acestei legi, într-un cod protejat al mediului înconjurător, ele fiind înscrise în patrimoniul comun al naţiunii, fapt pentru care nu mai pot reclama vecinii din cauza mirosului de bălegar sau a cocoșului care este prea zgomotos.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Urgent la APIA – ultima zi în care fermierii mai pot cere subvenția trimestrială Carne de miel nu doar de Paști. Strategia ing. Ionică Nechifor pentru a readuce oaia pe masa românilor