• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • S-a lămurit situația de la Avicola Călărași: Coco Rico închiriază, Vasile Iliuță cumpără

  agrointeligenta.ro -

  Tranzacția începutului de an este, cu siguranță, vehiculata vânzare a Avicola Călărași. Agrointeligența a aflat, în exclusivitate, că nu poate fi vorba despre o vânzare, cel puțin nu în acest moment. Este vorba, de fapt, de o strategie de consolidare a pieței cu doi actori: Aaylex, deținătorul brandului Coco Rico, și milionarul Vasile Iliuță, agricultorul ce deține locul 30 în Agrointel Top 50 cei mai bogați fermieri din România.

  Surse din piață au explicat pentru Agrointeligența că notificarea depusă la Consiliul Concurenței de către Avicola Buzău, unde  Aaylex-Coco Rico deține pachetul majoritar, nu vizează achiziția, ci închirierea capacităților de producție ale Avicola Călărași. Pentru că o astfel de închirierea schimbă liderul pe piața producătorilor de carne de pasăre, era obligatoriu ca avizul Consiliului Concurenței să fie unul pozitiv.

  În prezent, o vânzarea a Avicola Călărași este blocată. Orice tranzacție în sens și care ar viza activele societății ar fi lovite de nulitate din cauza unui anchete a procurorilor DNA privind o posibilă evaziune fiscală pe comerț intracomunitar. Până la soluționarea cercetărilor, singura posibilitate de a beneficia de activele Avicola Călărași este închirierea acestora.

  Ancheta din dosarul în care este cercetată o evaziune fiscală de peste 70 de milioane de euro, în care procurorii au descoperit că de la Avicola Călăraşi ar fi ajuns pe piaţă carne alterată, a dus, la începutul lunii noiembrie 2013, la închiderea acestei societăţi, care a funcţionat 32 de ani. Decizia de închidere a societăţii a afectat 300 de angajaţi. La începutul anului, aici lucrau peste 400 de călărăşeni, însă restrângerea în timp a activităţii a făcut ca o parte dintre ei să ajungă în şomaj.Vasile-Iliuta-dep

  Un nume important din agribusiness a anunțat deja la finele anului trecut că se pregătește să cumpere Avicola Călărași. Este vorba despre Vasile Iliuță, un important femier din județul Călărași. ,,Intenţionez să preiau, o parte, din activele societăţii Avicola Călăraşi şi, la ora actuală, sunt în discuţii avansate cu cei din Consiliul de Administraţie. Suma pe care sunt dispus să o ofer, se ridică la, aproximativ, 6 milioane de euro, ce provin dintr-un credit bancar, dar şi din contribuţie proprie. Activele pe care le voi prelua reprezintă fermele de reproducţie şi incubaţie, găinile ouătoare, care mai sunt în prezent, precum şi abatorul, în afară de ferma de la Buciumeni”, a spus Vasile Iliuţă pentru actualitateacalarasi.ro.

  În ciuda anunțului privind o eventuală închiriere a unor capacități de producție de către Aaylex-Coro Rico, planurile lui Iliuță rămân neschimbate. Mai mult, acesta are în vedere o colaborare cu Avicola Buzău. ”Închirierea va continua și după ce voi prelua Avicola Călărași. Am banii pregătiți și toate garanțiile bancare. După ce voi câștiga licitația pentru preluarea activelor Avicola Călărași voi colabora cu Aaylex. În mod clar, dacă tot acest aranjament de business se va produce vom ajunge pe locul întâi pe piața crescătorilor de păsări, detronând Transavia”, a declarat, în exclusivitate pentru Agrointeligența, Vasile Iliuță.


  Te-ar mai putea interesa

  Carne de vită de la animale crescute pe pășune sau carne de la taurine hrănite cu furaje? ETICHETA CURATĂ de la CRIS-TIM. Cum a renunțat producătorul la E-URI, COLORANȚI SINTETICI, SOIA și GLUTEN! FERMIERII – ȘANTAJAȚI DE ABATOARE: ”S-au înțeles toți și NU PLĂTESC MAI MULT DE 5 LEI/KG pentru CARNEA DE PORC”

  Ultimele știri

  Gigi Becali a câștigat licitația pentru o fermă de 850 ha a statului. Ce arendă va plăti pe hectar! Ministerul Mediului finanțează achiziția a 1.140 de garduri electrice. Fermierii – beneficiari! Șef APIA – anunț de ultimă oră pentru fermierii care așteaptă subvențiile!