• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Târgul apicol de la Polovragi a primit aviz negativ din partea autorităților și nu va mai avea loc!

  Angelica Lefter -

  Târgul apicol de la Polovragi, așteptat de apicultori în luna februarie, nu se va putea desfășura. Organizatorii au anunțat că pentru evenimentul apicol în aer liber s-a primit aviz negativ din partea autorităților gorjene care au argumentat că târgul nu poate avea loc în actualul context pandemic.

  Profund afectați de criza creată de pandemia de COVID-19, încă din primăvara anului trecut, apicultorii au tras speranță că târgurile apicole vor fi reluate la începutul anului 2021, în afara spațiilor închise, sub forma piețelor, respectând măsurile de siguranță. Cu toate acestea, nu vin vești foarte bune în această direcție. Speranța organizatorilor de târguri apicole este spulberată de răspunsurile negative obținute de la autoritățile locale, la demersurile oficiale de a redeschide aceste manifestări, cel puțin în aer liber.

  Organizatorii de manifestări apicole care au mai îndrăznit să facă solicitări către autoritățile locale, după ce în primele luni ale anului au primit doar răspunsuri negative, se confruntă acum cu situații similare.

  Târgul apicol de la Polovragi urma să aibă loc în aer liber

  BIA Partener Events, organizator de târguri apicole din zona Olteniei, dar și din Târgu Mureș și Sibiu, anulase deja câteva evenimente la început de 2021, însă a hotărât să trimită solicitări autorităților din Gorj, pentru organizarea unui târg în aer liber, la Polovragi.

  Astfel, ar fi reușit să comprime cele patru târguri mari apicole din zona Olteniei într-unul singur, care ar fi trebuit să aibă loc în luna februarie, după cum a spus reprezentantul BIA Partener Events, Costi Bodescu, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.
  Acesta a confirmat faptul că au fost făcute demersuri și pentru târgurile apicole de la Craiova și Deva.

  CITIȚI ȘI: Târgurile apicole de început de an – anulate! Ce spun organizatorii de evenimente în apicultură!

  Răspunsul autorităților gorjene nu este deloc pe placul crescătorilor de albine, după cum stă scris pe pagina oficială a BIA Partener Events.

  ”Vă comunicăm faptul ca au fost făcute demersuri la autoritățile locale pentru organizarea târgurilor apicole de la Craiova, Târgu Jiu (Polovragi) și Deva. Din păcate, până în acest moment, am primit aviz negativ de la Gorj, așteptăm încă răspuns de la Dolj și Hunedoara, însă suntem sceptici privind un răspuns pozitiv. Singura variantă ar fi ca odată cu emiterea hotărârii de prelungire a stării de alertă începând cu jumatatea lunii februarie să existe o relaxare a condițiilor astfel încât să fie posibilă organizarea de târguri. Când vom avea noutăți, sperăm bune, vom anunța imediat. Până atunci, ca o glumă și haz de necaz, nu avem decât să mergem cu albine cu tot la…mall-uri, supermarketuri, săli de jocuri de noroc și baruri. Așa înteleg autoritățile statului să sprijine apicultura”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a BIA Partener.

  Avizele negative pentru desfășurarea târgurilor apicole, chiar dacă acestea ar putea fi desfășurate în aer liber, nemulțumesc crescătorii de albine din mediul online, care spun că în ritmul acesta ar putea să se lase de apicultură pentru că majoritatea produselor necesare, care se găsesc în magazine, au prețuri mult mai mari decât în târgurile de profil.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Șeful APIA: De mâine începe plata ANT pentru ovine, bovine și culturile agricole Vasile Pop, crescător ovine: ”Cu 2.000 de oi se poate trăi decent. Subvențiile sunt suficiente” Subvenția APIA de 1 euro pe cap de bovină – aprobată de Guvern! Când încep plățile!

  Ultimele știri

  APIA – activitate în week-end pentru subvențiile fermierilor Coccidioza la iepuri: semne, tratament, prevenire Crescător de animale: ”Am om la care i-am promis 1.000 de euro pe lună și m-o refuzat”