• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ajutor de minimis de 25.000 euro/fermă – la plată către fermieri în 2021!

  agrointeligenta.ro -

  Ajutor de 25.000 de euro pe fermă – sprijinul acordat fermierilor ca ajutor de minimis în acest an. Decizia a fost comunicată de la Bruxelles, de către Comisia Europeană, care a transmis Agrointeligența – AGROINTEL.RO un comunicat de presă în care arată că plafonul plăților de minimis pentru 2021 a fost stabilit la 25.000 de euro, iar în cazul sprijinului special în contexul pandemiei, statele membre pot acorda ajutoare de stat pentru fermieri în valoare de până la 225.000 de euro, așa numitele ajutoare Covid-19.

  ”În ceea ce privește sumele limitate ale ajutoarelor acordate în temeiul cadrului temporar, plafoanele anterioare per întreprindere se dublează efectiv (ținând cont de disponibilitatea ajutoarelor de minimis). Noile plafoane sunt de 225 000 EUR/ întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole (anterior 100 000 EUR), 270 000 EUR/întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii (anterior 120 000 EUR) și 1,8 milioane EUR/întreprindere care își desfășoară activitatea în toate celelalte sectoare (anterior, 800 000 EUR). Ca și înainte, acestea pot fi combinate cu ajutoare de minimis în cuantum de până la 200 000 EUR/ întreprindere (până la 30 000 EUR/întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii și până la 25 000 EUR/întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul agricol) pe o perioadă de trei exerciții financiare, sub rezerva respectării cerințelor de minimis relevante.

  Pentru întreprinderile afectate în mod deosebit de criza provocată de coronavirus, cu pierderi ale cifrei de afaceri de cel puțin 30 % în perioada eligibilă în comparație cu aceeași perioadă din 2019, statul poate contribui la partea din costurile fixe ale beneficiarilor care nu sunt acoperite de veniturile lor, cu o sumă de până la 10 milioane EUR/întreprindere (anterior 3 milioane EUR)”, s-a comunicat de la Bruxelles.

  ”Comisia va permite statelor membre ca, până la 31 decembrie 2022, să convertească forme rambursabile de ajutoare (garanții, împrumuturi, avansuri rambursabile) acordate în temeiul cadrului respectiv, în alte forme de ajutor, cum ar fi granturile directe, cu condiția îndeplinirii condițiilor prevăzute în cadrul temporar. În principiu, o astfel de conversie nu poate depăși noile plafoane pentru sumele limitate ale ajutoarelor (225 000 EUR/ întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole, 270 000 EUR/ întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii și 1,8 milioane EUR/ întreprindere care își desfășoară activitatea în toate celelalte sectoare). Scopul este de a oferi stimulente pentru ca statele membre să aleagă, în primul rând, instrumentele rambursabile ca formă de ajutor”, se arată în comunicatul de presă al Comisiei Europene.

  Ajutoarele de minimis promise până la acest moment fermierilor români sunt pentru legume în spații protejate, pentru cultura de usturoi în câmp, pentru rasele autohtone de porci – Bazna și Mangalița, și pentru creșterea albinelor.


  Te-ar mai putea interesa

  Șeful APIA: Fermierii care lucrează pământul au dreptul să încaseze subvențiile, nu proprietarii! Avans APIA 2021. Lista cu subvențiile în curs de plată pentru suprafață și animale Subvenția APIA ovine și caprine – MAJORATĂ! Cuantum la plată: 17,2430 euro/cap animal!

  Ultimele știri

  Platforma pentru micii producători de legume – încă un proiect eșuat al Ministerului Agriculturii 93,76 euro pe cap de bovină – subvenția ANT pe care o primesc crescătorii din Bulgaria Se pregătește un nou sprijin pentru fermieri în afară de ajutorul de minimis și ajutorul de stat