• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Seed Sprint H5 – starterul care asigură de 10 ani spor de producție

    Adrian Radu -

    Startul în vegetație este important pentru orice cultură și de cele mai multe ori aici se pune baza unei producții profitabile. Seed Sprint H5 este un îngrășamânt starter microgranulat adus în România acum 10 ani de Chemark Rom pentru a-i ajuta pe fermieri să-și optimizeze costurile de fertilizare și să-și mărească randamentul producției printr-o tehnologie precisă de aplicare a îngrășămintelor pe bază de fosfor la semănat.

    Seed Sprint H5 se diferențiază net de alte produse similare prin 2 caracteristici remarcabile: conține acizi humici care menţin pH-ul în limite optime prevenind blocajele fosforului în sol și asigură o concentrație ridicată de fosfor solubil (43% P₂O₅) printr-o dozare optim-economică a microgranulelor lângă rădăcină, pe rândul semănat.

    Stațiunile de cercetare SCDA Satu Mare și SCDA Turda au introdus în tehnologia de semănat acest produs încă din 2015 iar rezultatele au fost încurajatoare: spor de producție între 6% (păioase) și 27% (prășitoare). SCDA Brăila a cultivat anul trecut suprafețe însemnate de păioase și rapiță cu Seed Sprint H5. Fermierii din toate zonele țării care au aplicat Seed Sprint H5 au constatat în fiecare an efectele pozitive asupra culturilor: răsărirea uniformă, dezvoltarea puternică a sistemului radicular față de plantele din parcele învecinate, creșterea vitezei de dezvoltare vegetativă în primele faze și, în final, spor de producție 5-8% (în raport cu alte startere utilizate) sau 10-25% (în raport cu producția medie a culturilor fără Seed Sprint H5). Fermierii care au pariat anul trecut pe Seed Sprint H5 în combinație hibrizii corect selecționați au realizat performanțe care merită împărtășite cu colegii de breaslă din toată țara.

    Pariul cu Seed Sprint H5 pe terenurile din nordul țării

    Mihai Cazacu, fermier din Dersca (localitate aproape de granița cu Ucraina), s-a convins repede de efectele benefice ale aplicării Seed Sprint. A folosit acest îngrășământ starter la porumb, în doză de 25 de kilograme la hectar, cu ajutorul unui aplicator de microgranulate. Imediat s-au văzut rezultatele. ”Diferența este mare la înrădăcinarea plantei. Am găsit, într-adevăr, o rădăcină destul de viguroasă, destul de bogată, foarte lungă în adâncimea solului. Planta a plecat altfel, și-a luat un start foarte bun, după care s-a dezvoltat”, a povestit Cazacu.

    Sola cultivată cu porumb unde fermierul a ales să testeze Seed Sprint H5 anul trecut avea un pH al solului de 5.4, adică cu cel puțin 50% mai puțin fosfor disponibil pentru plantele tinere. Rezultatele din producție au confirmat punctele-forte ale starterului Seed SprintH 5: 14,5 t/ha , spor de producție 24% față de media parcelelor cu porumb cultivate fără Seed Sprint. Mihai Cazacu a încercat acest produs și la floarea-soarelui.

    ”La floare am folosit chiar pe toată suprafața, 180 de hectare. Acolo chiar se vede, la pălărie, la cât de mare este și cât timp a stat verde floarea. Am văzut o diferență foarte mare din media istorică a fermei mele și acum, cu Seed Sprint, undeva la un 4100 kg la hectar” a completat fermierul Mihai Cazacu.

    Compoziție Seed Sprint H5: Azot (12%), Fosfor (43%), Acizi Humici (5%), Sulf (5%), Zinc (0.8%)

    Garanția producătorului: Tradecorp International, lider mondial specializat în producerea fertilizanților și a micronutrienților prezent în peste 80 de țări din Europa, America de N și S, Orientul Mijlociu, Asia, Australia. Garanția aplicării corecte: programul Bonus Aplicator APV Austria sau program revizie-calibrare pentru clienții ce detin APV. Solicitați detalii programe Seed Sprint sau obțineți consultanță prin directorul de nutriție Chemark Rom: Marius Miron 0734 551 551 (telefon/ whats app).


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina: arestat, eliberat pe cauțiune, încă își exercită atribuțiile de ministru Agnes Jansen după reportajul Agrointeligența: ”Mă pensionez, dar nu rămâneți fără legume!” Cine încasează subvenția APIA pe pășunea comunală. Acte necesare