• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Producătorii de flori, la un pas de dezastru. Ministrul Educației clarifică: Se pot oferi flori și mărțișoare la școală!

  Angelica Lefter -

  Declarațiile iresponsabile făcute de unii oficiali ai statului pot pune la pământ, într-o singură zi, afacerea de-o viață a unui producător agricol. Cazul de astăzi este cel al producătorilor de flori care sunt la un pas ca munca lor de câteva luni să fie aruncată la gunoi din cauză că un secretar de stat s-a apucat să interpreteze, cât l-a dus pe el capul, un ordin ministerial.

  Sorin Ion este numele secretarului de stat de la Educație de la PNL care s-a trezit, astăzi,  pornit să devină faimos interpretând, după bunul plac un ordin de ministru. Acest Sorin Ion s-a trezit vorbind că elevii nu ar trebui să ofere învățătoarei sau profesoarei flori deoarece un ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii prevede că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte persoanale, din motive de siguranţă sanitară în contextul pandemiei.

  Declarațiile iresponsabile au avut efect imediat în piața de flori

  Declarațiile secretarului de stat au avut efect imediat în piață am aflat de la Ion Călin, președintele Asociației Producătorilor de Flori Muntenia.

  ”De la noi, din piața de en-gros din Târgul Pucheni, unde ne ducem să ne vindem florile, au plecat oamenii astăzi dimineață acasă, amărâți, cu florile retur. Nu s-au mai vândut deloc! Veneau cumpărătorii, comercianții, și spuneau că dacă au ieșit pe post și au spus că nu se mai vând, nu are rost să mai cumpere să rămână cu marfa nevândută și doar să piardă bani!

  Este vorba despre Ordinul 3235/93/4.02.2021 al ministrului Educației și ministrului Sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică. Totodată, a apărut în MO partea I din 5.02.2021, în care la anexe apare organizarea spațiilor pentru asigurarea distanțărilor fizice, litera b, spune organizarea sălilor de clasă, unde este specificat schimbul de obiecte personale. Nimic nu face referire la flori! Nu se regăsește nicăieri cuvântul floare! De unde au venit cei cu materialul din presă, cu treaba cu flori și mărțișoare?” se întreabă nedumerit reprezentantul florarilor.

  Ionel Călin, președintele Asociației Producătorilor de Flori Muntenia

  Alte țări fac eforturi să susțină producătorii de flori, la noi sunt ”săpați”

  Ion Călin, președintele Asociației Producătorilor de Flori Muntenia, ne-a mai spus că declarații nefondate ale unor oficiali au pus pe butuci această breaslă, când cei din alte țări precum Spania sau Franța fac eforturi de revigorare a acestui sector.

  ”În Spania se duce o campanie a autorităților împreună cu media prin care oamenii sunt îndemnați să cumpere flori! La noi se face public ceva ce nu există. Mai mult decât atât, am văzut că domnul ministru al Educației a ieșit în ultimul moment și a spus că se delimitează și că nu interzice florile, că este o tradiție. Consider că răul a fost deja făcut, dar poate putem să mai îndreptăm ceva!”, a mai menționat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Ion Călin.

  Ministrul Educației a clarificat situația!

  Într-adevăr, situația a fost parțial lămurită astăzi, miercuri – 24 februarie, și de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a menționat la un post de televiziune că florile și mărțișoarele nu intră în categoria ”obiecte personale”, astfel că elevii le vor putea oferi profesoarelor.

  ”Este adevărat, după cum foarte bine a precizat secretarul de stat, Sorin Ion, din Ministerul Educației, așa este. Ordinul de ministru comun, Educație, Sănătate, prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Așadar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”, a precizat ministrul Educației la Antena 3.


  Te-ar mai putea interesa

  Corteva a achiziționat Symborg, un lider pe piața de soluții biologice, inclusiv în domeniul fixării azotului microbian Impozitul pe arendă: cum se calculează, termen de plată Prețul produselor de protecție a culturilor a explodat. Scumpiri la erbicide și fungicide

  Ultimele știri

  Fermierii care vin la FFExpo 2022 își pot negocia cel mai bun preț la îngrășămintele CICh Năvodari! Producții dublate cu ajutorul produselor Daymsa Ultimatum pentru fabrica de zahăr! Fermierii fac apel către premierul Ciucă și ministrul Daea să se implice!