• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenția APIA pentru vaci de carne în 2021: condiții, rase eligibile, acte necesare, plăți

    Roxana Dobre -

    Subvenția APIA pentru vaca de carne în 2021: condiții, rase eligibile și acte necesare. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a făcut publice condițiile de eligibilitate în care fermierii pot încasa sprijinul cuplat zootehnic pentru taurinele din rase carne.  Regulile pentru crescători au fost publicate luni 1 martie și în Monitorul Oficial prin Ordinul pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condiţiilor specifice şi a modului de implementare a schemelor de plăţi pentru anii 2021 și 2022. Față de anii anteriori, la plată nu mai intră tineretul bovin, ci doar vacile care au cel puțin o fătare și taurii pentru montă. A fost păstrată plata și pentru metiși.

    Ce subvenție pot încasa fermierii cu vaci de carne

    Sprijinul cuplat zootehnic este cea mai importantă subvenție pe care o poate încasa, per cap de animal, un fermier care crește vaci de carne. Această subvenție se plătește anual de către APIA în baza unei cereri unice de plată și documentelor care atestă existența animalelor în fermă și rasa acestora.

    Ce schimbări sunt la subvenția pentru vaca de carne în 2021

    Față de anii anterior, sprijinul cuplat la vaca de carne vine cu o modificăre în 2021. Pentru perioada de tranziți până la noua Politică Agricolă Comună – PAC, vor fi eligibile la plată numai taurinele adulte. Nu mai intră la plată tineretul bovin.

    Rasele de vaci de carne intră la subvenția APIA

    Rasele de vaci de care care beneficiază de subvenții APIA sunt incluse pe o listă. La cele mai multe dintre ele, Registrul Genealogic, ”cartea de rasă” este gestionat de o asociație care coordonează și un program de amelioare a acestei rase în România.

    Iată lista cu rasele de vaci de carne eligibile la SCZ:

    Câte vaci de carne trebuie să ai ca să primește subvenție APIA

    Subvenția cuplată pentru taurinele din rase de carne se plătește pentru un efectiv de animale de minimum 10 capete eligibile și maximum 250 de capete vaci de carne, inclusiv, pe beneficiar, în exploataţii cu cod ANSVSA.

    Ce vârstă trebuie să aibă vacile de carne ca să primească subvenție

    La SCZ vaca de carne, animalele din exploataţia cu cod ANSVSA pentru care beneficiarul solicită subvenția trebuie să aibă vârsta de maximum 12 ani la data limită de depunere fără penalizări, respectiv maximum 6 ani taurii de reproducție, la termenul-limită de depunere a cererilor unice fără penalizări.

    Condiții pentru sprijinul cuplat la vaca de carne

    În afară de condițiile de efectiv minim-maxim și de vârsta animalelor, la sprijinul cuplat pentru vaca de carne se mai cer și următoarele condiții:

    Cât se plătește subvenție APIA pentru vaca de carne

    În Campania 2020, SCZ pentru vacile de carne au avut un cuantum de 185 euro/cap de animal. Subvenția se calculează conform plafonului aprobat anual de Guvern care se împarte la numărul de capete eligibile.

    În afară de SCZ, ce alte subvenții se mai plătesc la vaca de carne

    Pe lângă sprijinul cuplat fermierii care cresc vaci de carne mai încasează și ANT 8 – Ajutor Naţional Tranzitoriu – Schema decuplată de producţie, specia bovine care în Campania 2019 a avut un cuantum de 69,1109 euro/cap.


    Te-ar mai putea interesa

    ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!