• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • APIA: 4.825 de fermieri înregistrați în sistem pentru subvențiile din acest an

    Roxana Dobre -

    APIA: 4.825 de fermieri înregistrați pentru subvențiile din acest an. Campania de primire a cererii unice de plată a demarat oficial pe 1 martie, iar primii fermieri au depus deja prin mijloace electronice formularul pentru subvenții.

    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a informat printr-un mesaj transmis pe pagina proprie de Facebook că în doar două zile de la startul Campaniei de primire a Cererilor unice de plată, la nivelul Centrelor județene și locale ale Agenției au fost înregistrate un număr de 4.825 de cereri.

    ”Formularul tip al Cererii unice de plată, instrucțiunile de completare a acestuia, precum și informațiile privind schemele de plată/măsurile de sprijin au fost aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltării rurale nr. 46/01.03.2021, publicate în Monitorul Oficial al României nr. 203 bis și se regăsesc pe site-ul APIA www.apia.org.ro.  APIA va sprijini fermierii pe întreaga perioada de depunere a cererilor unice de plată, prin profesionalism, cu experiență și implicare!”, este mesajul agenției.

    Peste 800.000 de fermieri sunt așteptați să depună cererea până pe 15 mai

    Campania pentru subvențiile din acest an, care se desfășoară sub sloganul ― ”APIA în sprijinul fermierilor! Experiență, Implicare, Profesionalism Depune Cererea Unică de Plată”,  început în mod oficial pe 1 martie.  Agenția a anunțat că din cauza pandemiei Covid 19  fermierii vor putea să-și înregistreze Cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la Centrele județene/locale și/sau al Centrul Municipiului București, în perioada 01 martie – 15 mai 2021. Se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe.

    Fermierii completează cererea unică și digitizează parcelele în IPA Online

    Conform APIA, fermierii îşi vor actualiza parcelele agricole, elementele ZIE (zone de interes ecologic) şi toate informaţiile din cerere, prin accesarea aplicaţiei IPA ONLINE din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie). De asemenea, fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia deţin terenul, situaţia înscrierii în Registrul agricol a terenului şi să permită primăriei să transmită la APIA adeverinţa. Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii unice de plată şi să fie valabile la data depunerii Cererii.

    Reamintim că, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, România beneficiază de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plăţi/măsurilor de sprijin/ajutoarelor naţionale tranzitorii, ca mecanisme de susţinere a producătorilor agricoli, respectiv:

    – schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, schema de sprijin cuplat în sectorul vegetal şi zootehnic,
    – măsurile compensatorii de dezvoltare rurală: Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultura ecologică, Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice (PNDR 2014-2020),
    – ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT) care se acordă în sectorul vegetal şi zootehnic.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd