• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • APIA: 4.825 de fermieri înregistrați în sistem pentru subvențiile din acest an

  Roxana Dobre -

  APIA: 4.825 de fermieri înregistrați pentru subvențiile din acest an. Campania de primire a cererii unice de plată a demarat oficial pe 1 martie, iar primii fermieri au depus deja prin mijloace electronice formularul pentru subvenții.

  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a informat printr-un mesaj transmis pe pagina proprie de Facebook că în doar două zile de la startul Campaniei de primire a Cererilor unice de plată, la nivelul Centrelor județene și locale ale Agenției au fost înregistrate un număr de 4.825 de cereri.

  ”Formularul tip al Cererii unice de plată, instrucțiunile de completare a acestuia, precum și informațiile privind schemele de plată/măsurile de sprijin au fost aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltării rurale nr. 46/01.03.2021, publicate în Monitorul Oficial al României nr. 203 bis și se regăsesc pe site-ul APIA www.apia.org.ro.  APIA va sprijini fermierii pe întreaga perioada de depunere a cererilor unice de plată, prin profesionalism, cu experiență și implicare!”, este mesajul agenției.

  Peste 800.000 de fermieri sunt așteptați să depună cererea până pe 15 mai

  Campania pentru subvențiile din acest an, care se desfășoară sub sloganul ― ”APIA în sprijinul fermierilor! Experiență, Implicare, Profesionalism Depune Cererea Unică de Plată”,  început în mod oficial pe 1 martie.  Agenția a anunțat că din cauza pandemiei Covid 19  fermierii vor putea să-și înregistreze Cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la Centrele județene/locale și/sau al Centrul Municipiului București, în perioada 01 martie – 15 mai 2021. Se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe.

  Fermierii completează cererea unică și digitizează parcelele în IPA Online

  Conform APIA, fermierii îşi vor actualiza parcelele agricole, elementele ZIE (zone de interes ecologic) şi toate informaţiile din cerere, prin accesarea aplicaţiei IPA ONLINE din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie). De asemenea, fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia deţin terenul, situaţia înscrierii în Registrul agricol a terenului şi să permită primăriei să transmită la APIA adeverinţa. Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii unice de plată şi să fie valabile la data depunerii Cererii.

  Reamintim că, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, România beneficiază de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plăţi/măsurilor de sprijin/ajutoarelor naţionale tranzitorii, ca mecanisme de susţinere a producătorilor agricoli, respectiv:

  – schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, schema de sprijin cuplat în sectorul vegetal şi zootehnic,
  – măsurile compensatorii de dezvoltare rurală: Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultura ecologică, Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice (PNDR 2014-2020),
  – ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT) care se acordă în sectorul vegetal şi zootehnic.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Oficial APIA – anunț pentru fermieri despre subvențiile la plată pentru acest an Au început plățile APIA pentru subvențiile ANT pe hectar la culturi în teren arabil Ministerul Agriculturii a dublat bugetul alocat pentru ajutorul de stat în sectorul animalelor

  Ultimele știri

  Zucchini, dovlecei şi plăcintar BIO, made in România UE nu sprijină financiar transportul de animale vii și recomandă abatoarele de fermă Carmen Avram: ”Domnul ministru Oros, nemaivăzutul, a fost prins cu 3 minciuni”