• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE

 • Ziua Porumbului 2021 de la Vezendiu, jud. Satu Mare – LIVE VIDEO

  Ziua Porumbului 2021 are loc astăzi, joi – 16 septembrie, la Vezendiu, în județul Satu Mare. Fermierii se reunesc și în acest an în cadrul evenimentului de câmp organizat în mod tradițional de compania Promat Tășnad în colaboare cu companiile Agroind Cauaceu și Agrotex Carei.

  Trio-ul de companii Promat Tășnad, Agroind Cauaceu și Agrotex Carei organizează anual trei evenimente majore în zona de nord-vest a țării, ”Ziua grâului”, ”Ziua rapiței” și ”Ziua porumbului”. Platforma dedicată culturii de porumb este organizată de către echipa Promat Tășnad, în coordonarea administratorului companiei, Cristian Moldovan, și a directorului tehnic, ing. Marian Coneac.


  ANCPI: 6.275 de proprietari au primit noile cărţi funciare în mod gratuit!

  Ramona Dascălu -

  Noi cărți funciare eliberate gratuit pentru cetățeni! Proprietarii a peste 6.000 de imobile au primit noile cărți funciare. Documentele sunt eliberate, gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF), susținut de Guvernul României. Finanțarea a fost asigurată atât din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR), cât și din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad.

  Lucrările de cadastru general, finalizate în comuna Șimand, din județul Arad

  ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a finalizat lucrările de cadastru general, finanțate prin POR, în comuna Șimand din județul Arad.

  Potrivit unui comunicat remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO, noile cărți funciare ale celor 6.275 de imobile au fost înmânate autorităților locale, joi, 4 martie. Din cele 6.275 de proprietăți, 3.927 au fost cadastrate cu fonduri europene și 2.348 din veniturile proprii ale ANCPI.

  380 de milioane de lei, alocați pentru primării în etapa a – VII- de finanțare

  La evenimentul de predare a noilor cărți funciare au participat Laurențiu Alexandru Blaga, președinte – director general al ANCPI, Iustin-Marinel Cionca-Arghir, președintele Consiliului Județean Arad, Tatiana Clepe, directorul OCPI Arad și Liviu Florin Dema, primarul comunei Șimand.

  ”Nu pot decât să-i felicit pe toți cei implicați în acest proces pentru modul în care și-au îndeplinit obligațiile în această perioadă cu restricții generate de pandemie. Aș vrea să subliniez că, în ultimul an, am luat mai multe măsuri pentru accelerarea înregistrării proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară cum ar fi cofinanțarea realizării de către primării a planurilor parcelare și scutirea autorităților și instituțiilor din administrația publică centrală și locală de la plata taxelor pentru înregistrarea imobilelor aflate în proprietatea acestora. Anul acesta, am alocat aproximativ 380 de milioane de lei, în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare, pentru primăriile care doresc să înceapă sau să continue lucrările de înregistrare a imobilelor pe sectoare cadastrale”, a precizat Laurențiu Alexandru Blaga, președinte-director general al ANCPI.

  În prezent, din cele 78 de UAT-uri din județul Arad, cinci sunt cadastrate în proporție de 100% (Bârsa, Fântânele, Frumușeni, Siria, Ghioroc), în nouă localități se desfășoară lucrări de cadastru la nivelul întregului UAT și în alte 58 se desfășoară lucrări pe sectoare cadastrale. Pe lângă Șimand, alte cinci comune din județul Arad beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea sistematică a proprietăților: Hălmagiu, Macea, Șeitin, Vinga și Zărand.

  ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și  incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 de hectare, din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat.

  Mai multe informații despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” puteți afla accesând http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020.


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Alertă ANM emisă astăzi! Ploi peste 40 l/mp, vânt puternic și căderi de grindină până sâmbătă! Decizie subvenții APIA! Crescătorii de animale care sunt penalizați la plată! Economistul Cristian Păun – 5 lecții pentru fermierii care vor să vândă la un preț mai bun!

  Ultimele știri

  Valentin Popa: ”Oameni buni, treziți-vă! Ați dat pământul la străini pe 300 kg/ha redevență!” Avans APIA 2021. Sumele pe hectar și pe cap de animal care intră la plată de luna viitoare! OUG aprobată de Guvern! Reguli noi pentru românii care încasează ajutoare sociale!