• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Daniel Buda, europarlamentar: Digitalizarea zonelor rurale îndepărtate – o nevoie urgentă ce trebuie abordată de Comisia Europeană

    Angelica Lefter -

    Digitalizarea în zonele rurale îndepărtate a devenit o necesitate, mai ales în actualul context pandemic! Este o problemă ce trebuie urgent abordată de Comisia Europeană, pentru a veni în sprijinul fermierilor și locuitorilor din aceste zone, este de părere europarlamentarul român, Daniel Buda.

    Acesta a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care militează pentru reducerea decalajelor digitale apărute, exemplificând necesitatea conectivității celor peste ”3 milioane de europeni în zone slab populate care nu au acoperire mobilă de mare viteză”. Europarlamentarul consideră că principalii beneficiari ai măsurilor de formare digitală ar trebui să fie în primul rând agricultorii.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO redă mesajul europarlamentarului român, Daniel Buda, după participarea sa activă la conferința ”Zonele rurale și satele inteligente 2040: reducerea decalajelor digitale ale Europei prin conectivitatea mobilă”.

    Foto: Facebook/Daniel Buda

    ”Dezvoltarea infrastructurii digitale în zonele rurale și îndepărtate, ca parte a redresării Europei, o nevoie urgentă ce trebuie abordată de Comisia Europeană!

    Intergrupul Parlamentului European privind zonele rurale, muntoase, îndepărtate și satele inteligente, al cărui membru sunt, în parteneriat cu Vantage Towers, a organizat în această după-masă (n.r 4 martie 2021) o conferință privind „Zonele rurale și satele inteligente 2040: reducerea decalajelor digitale ale Europei prin conectivitatea mobilă”.

    Subiectul principal de dezbatere a fost referitor la contribuția conectivității mobile pentru dezvoltarea economică și socială a zonelor rurale și cele mai îndepărtate ale Europei și despre modul în care NextGenerationEU poate contribui la susținerea ambițiilor de dezvoltare rurală ale Uniunii.

    Conectivitatea mobilă în zonele rurale rămâne o provocare în multe state membre ale UE, cu mai mult de 3 milioane de europeni în zone slab populate care nu au acoperire mobilă de mare viteză. Schimbările în modelele de consum și producție cauzate de pandemie oferă noi oportunități de creștere în regiunile îndepărtate, subliniind nevoia urgentă de dezvoltare a infrastructurii digitale în zonele rurale și îndepărtate ca parte a redresării Europei”, arată Daniel Buda.

    Europarlamentarul român este de părere că trebuie reduse sau chiar eliminate diferențele de digitalizare, mai ales în zonele rurale și cele ultraperiferice. El consideră că o redresare din acest punct de vedere ar putea duce la repopularea acestor zone și ar ajuta enorm sectorul agricol precum și antreprenoriatul.

    ”Clivajul digital determină izolarea locuitorilor din anumite zone rurale, acest spațiu aflându-se practic într-o prăpastie digitală. Drept urmare sunt necesare eforturi suplimentare în vederea eliminării diferențelor digitale și îmbunătățirii accesului la internet și la conectivitatea mobilă, în special în zonele rurale și ultraperiferice. Agricultorii și sectorul agricol în general ar trebui să fie beneficiari prioritari ai măsurilor de formare digitală, în vederea facilitării implementării și dezvoltării de instrumente și metode digitale în acest sector.

    Zonele rurale europene trebuie să fie smart și să beneficieze de o dezvoltare sustenabilă pentru ca acestea acestea să fie repopulate. În acest sens, se impune:


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd