• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE

 • Ziua Porumbului 2021 de la Vezendiu, jud. Satu Mare – LIVE VIDEO

  Ziua Porumbului 2021 are loc astăzi, joi – 16 septembrie, la Vezendiu, în județul Satu Mare. Fermierii se reunesc și în acest an în cadrul evenimentului de câmp organizat în mod tradițional de compania Promat Tășnad în colaboare cu companiile Agroind Cauaceu și Agrotex Carei.

  Trio-ul de companii Promat Tășnad, Agroind Cauaceu și Agrotex Carei organizează anual trei evenimente majore în zona de nord-vest a țării, ”Ziua grâului”, ”Ziua rapiței” și ”Ziua porumbului”. Platforma dedicată culturii de porumb este organizată de către echipa Promat Tășnad, în coordonarea administratorului companiei, Cristian Moldovan, și a directorului tehnic, ing. Marian Coneac.


  Mai mult? Sau mai bun? Cum e mai bine pentru producători?

  Ing. Ionuț Diaconeasa -

  Micii producători nu au nevoie de lecții de management şi de întâlniri sforăitoare unde li se prezintă totul, dar nimic din ceea ce au nevoie și îi ajută cu adevarat.

  Ei au nevoie de informare aplicată şi de mult respect. Informarea și respectul din partea autorităților statului le pot da încrederea în ei şi în produsele pe care le fac cu multa trudă şi de care sunt atât de mândri.

  Producatorii români trebuie să rămână în zona lor de confort, unde se simt atât de bine, în zona în care prioritar este un flux continuu de producție, desfacere, promovare. Fără stresul vânzării pentru că şi acum vând atât cât au şi lucrează pe bază de comenzi, au stocuri suficiente şi calibrate pe capacitatea de desfacere. Au spații cu temperatură si atmosferă controlată, au capacitatea de a răspunde la solicitări şi mai ales au mult bun-simț!

  Dacă situația o impune, vor trece singuri de la persoană fizică cu atestat de producător la II, IF, PFA, SRL etc.

  În cooperative vor intra singuri, prin puterea exemplului, dacă autoritățile le vor sprijini pe cele existente cu măsuri atractive de finanțare si de promovare.

  În ultimul an, mulți, foarte mulți, au făcut pasul spre promovarea online, unde fiecare are farmecul lui, identitatea lui, spațiul lui virtual. Ajutați de copii, de vecini, de rude, au trecut hopul de încredere făcând un mare salt tehnologic, și, constrânși cumva de împrejurări, s-au convins singuri ca online-ul este o alternativă la piața tradițională cu mese de plastic sau beton, cu regulile aferente impuse de pandemie, cu controale zilnice și norme stricte.

  Ei, cei care sunt cu adevărat producători, vor produce în continuare mult sau puțin – aici piața decide pentru fiecare, dar cu siguranță foarte foarte bun! Și asta datorită educației lor, a rețetelor vechi și a legilor nescrise transmise de la o generație la alta. Pandemia le-a descoperit potențialul uriaș, iar consumatorul a văzut că are alternative!

  Autoritățile de la nivel local până la centru trebuie în primul rând să îi cunoască! Trebuie să îi asculte ce îi doare și abia apoi să îi informeze direct ce progame naționale sunt active, în sprijinul lor, și ce măsuri de finanțare cu fonduri europene sunt acum, în perioada de tranziție 2021-2022 pentru exercițiul financiar următor.

  Iar pentru consumatori, am un îndemn: Haideți să începem să-i căutam, pentru că îi avem peste tot în jurul nostru, în toată țara, îi vedem, dar nu întotdeauna avem ochi pentru ei! Să avem încredere că pot produce suficient pentru toată lumea și la fel de bun!

  Ing. Ionuț Diaconeasa
  e-mail: ionut.diaconeasa@gmail.com
  telefon: 0749 839 734


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Formo – brânza fără lapte, a reușit să strângă o finanțare record pentru creșterea producției Jean Ionescu, Corteva Agriscience: ”Atât în România cât și în Republica Moldova, suntem furnizorul numărul 1 pentru fermieri” Mihai Solomei, director general Al-Dahra Agricost: Toți fermierii – mici și mari, împreună. Politicile trebuie gândite pentru toți fermierii!

  Ultimele știri

  Alertă ANM emisă astăzi! Ploi peste 40 l/mp, vânt puternic și căderi de grindină până sâmbătă! Decizie subvenții APIA! Crescătorii de animale care sunt penalizați la plată! Valentin Popa: ”Oameni buni, treziți-vă! Ați dat pământul la străini pe 300 kg/ha redevență!”