Apelul șefului APIA pentru toți fermierii care cer subvenții pe suprafață și cap de animal!
Roxana Dobre -Șeful APIA, apel pentru fermieri! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a transmis prin intermediul Agrointeligența-AGROINTEL.RO un mesaj important pentru beneficiarii de subvenții în contextul desfășurării campaniei pentru depunerea cererii unice din 2021. Acesta îi îndeamnă pe beneficiarii de subvenții care depun cererea unică în această perioadă și întâmpină dificutăți sau probleme să apeleze negreșit telefonic la ajutorul funcționarilor agenției care se ocupă de dosar.
”După cum se știe la data de 1 martie am dat startul depunerii cererilor unice de plată aferente Campaniei 2021. Depunerea decurge în parametrii preconizați, suntem în grafic și procesul se desfășoară fără sincope. Am menținut măsurile instituite anul trecut pentru a limita interacțiunea fizică între fermieri și personalul APIA, cererile se depun electronic, prin intermediul platformei IPA-online dezvoltate de APIA iar documentele necesare la depunere și care sunt emise de alte instituții vor fi transmise tot prin mijloace electronice”, a explicat șeful APIA pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.
Acesta a făcut un apel la fermieri ca în cazul în care întâmpină dificultăți la depunerea cererii unice să ia legătura cu funcționarii APIA. ”Deja și noi și fermierii avem experiența și lecțiile învățate de anul trecut, astfel încât anul acesta ne va fi mai ușor. Profit de ocazie pentru a face apel către fermierii care întâmpină dificultăți în procesul de depunere să ia legătura cu funcționarul APIA responsabil de dosar pentru sprijin și îndrumare. Mai mult, îi rog să răspundă la apelurile funcționarilor atunci când sunt contactați telefonic”, a mai spus Pintea.
Reamintim că pentru anul 2021 campania de primire a cererii unice se desfășoară în intervalul 1 martie -17 mai, fără penalizări. Fermierii vor putea să-și înregistreze Cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la Centrele județene/locale APIA şi/sau al Centrul Municipiului Bucureşti și vor completa un singur formular-tip, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.
Fermierii își vor actualiza parcelele agricole, elementele ZIE (zone de interes ecologic) și toate informațiile din cerere, prin accesarea aplicației IPA ONLINE din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie). De asemenea, fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia dețin terenul, situația înscrierii în Registrul agricol a terenului și să permită primăriei să transmită la APIA adeverința.