• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum protejăm lanurile de cereale păioase împotriva bolilor

    Adrian Radu -

    Profitul la final de an agricol pentru un fermier care cultivă cereale păioase depinde de mulți factori. Unul dintre cei mai importanți este combaterea bolilor din cultură. Cu cât această activitate este mai eficientă, cu atât cultura se va putea dezvolta mai bine și va duce la o producție mare. Bayer are soluțiile ideale pentru agricultorii din țara noastră.

    În cadrul Bayer Expert Forum Cereale Păioase 2021, un subiect dezvoltat pe larg a fost cel al bolilor din culturile fermierilor din România. Septorioza nu a ocolit cerealele nici în acest an agricol. “Datorită condițiilor normale pe care le-am înregistrat în regiunea Giurgiu, aceasta fiind o zonă cu condiții normale în toamnă, o toamnă lungă și călduroasă sigur a dus la apariția bolilor, iar principala boala apărută o reprezintă Septorioza”, a explicat Răzvan Gherghe, Director de vânzări regiunea Sud Bayer.

    Nu doar în zona de sud a României fermierii au observat această boală. Constantin Gheorghiu, Director de vânzări din regiunea de Sud-Vest, a dezvăluit că și agricultorii din zona de care se ocupă echipa pe care o conduce se luptă cu Septorioza. Și nu este singura boală prezentă. “În primele zile ale lunii februarie am întâlnit Rugina în culturile de cereale și aici avem, în partea dreaptă sus, câteva fructificații de la această boală. De asemenea, în ianuarie și februarie, când s-a putut intra în câmp, am găsit Făinare prezentă, am găsit Septorioză, Făinarea și Septorioza prezentau și fructificații”, a dezvăluit Constantin Gheorghiu.

    Bayer are soluțiile ideale pentru tratamentele din primăvară. Astfel, ca prim tratament, produsul Falcon Pro este recomandarea pentru fermierii care vor producții bune la cereale. Acest fungicid conține 3 substanțe active cu proprietăți sistemice și care acționează asupra unei game largi de patogeni. Doza recomandată este de 0.6 litri / ha.

    Și pentru tratamentul 2, fermierii beneficiază de ajutorul oferit de produsele de protecție marca Bayer. Mihai Gheorghe, Director comercial Bayer România și Republica Moldova, a detaliat soluțiile de combatere ale companiei. “Avem cel mai utilizat fungicid la acest moment în piața românească, Nativo Pro, care este o combinație de două substanțe active, este un produs care și-a dovedit eficacitatea și care a arătat fermierilor constanță în ceea ce înseamnă eficacitate. De asemenea, alături de el avem un fungicid, Zantara, care este, la fel, o combinație de 2 substanțe active, o clasă nouă , SDHI, care controlează foarte bine Septorioza. Ultimul fungicid pe care îl avem în oferta noastră pentru tratamentul 2 îl reprezintă Aviator Xpro, o combinație de două substanțe active, pe care dacă îl folosiți, veți vedea sporul de producție pe care îl poate asigura”, a explicat Mihai Gheorghe.

    Tratamentul 3, la fel de important pentru culturile de cereale păioase, are drept produs-cheie fungicidul Prosaro. Acesta conține protioconazol și tebuconazol, are efect rapid și este utilizat în toate țările în care agricultura se face la nivel înalt. Doza recomandată pentru Prosaro este de 0.75-0.9 litri pe hectar. Toate detaliile despre tratamentele Bayer la culturile de cereale păioase pot fi găsite pe site-ul www.cropscience.bayer.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără Subvenții APIA 2024. Fermierii care au intrat până astăzi la plata celei de-a doua tranșe Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!